Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Sporten met diabetes
  Rate this post

  Lichaamsbeweging is gezond voor iedereen; ook voor mensen die diabetes hebben. Beweging heeft voor diabetespatiënten een gunstige invloed op de bloeddruk, de vetstofwisseling, het gewicht en de cholesterolspiegel. Ook kan sporten voorkómen dat je klachten krijgt, zoals hart- en vaatziekten. Toch zijn er veel mensen met diabetes die niet sporten omdat ze bang zijn voor een hypo (te lage bloedsuikerspiegel).

  Als je al langere tijd niet meer gesport hebt, is het verstandig om het sporten rustig op te bouwen. Je moet ook rekening houden met de glucosewaarden in je lichaam, die beïnvloed worden door inspanning. Als je sport, hebben je spieren meer energie nodig. Hiervoor verbrand je glucose, waardoor de glucosespiegel in je bloed daalt. Bovendien worden je spieren gevoeliger voor insuline. Sporten is dus weliswaar gezond, maar je moet er wel voorzichtig mee omgaan als je diabetes hebt. Fysiotherapiepraktijk Bakker & Linneman, gevestigd in Gezondheidscentrum Assen-Noord, is gespecialiseerd in het begeleiden van diabetespatiënten.
  In de nieuwe oefenzaal kun je werken aan een betere conditie, onder deskundige ­begeleiding. Het kan daarbij zijn dat je minder of geen medicijnen of lagere eenheden insuline hoeft te gebruiken.
  Fysiotherapiepraktijk Bakker & Linneman werkt samen met de andere disciplines in het gezondheidscentrum, waaronder met een diëtiste.
  Die kan je advies op maat geven rond de ­voeding die voor jou het meest geschikt is.
  Voorafgaand aan de begeleiding is er een intakegesprek, waarin jouw situatie besproken wordt, zodat er een beweegprogramma op maat samengesteld kan worden. Je krijgt dan een voedings- en beweeglogboek mee om je resultaten goed te kunnen bijhouden.
  Je kunt zonder verwijsbrief een afspraak maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply