Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Sporten op je eigen manier
  Rate this post

  Wanneer je naar de sportschool gaat, heb je misschien direct het beeld in je hoofd dat je gaat tillen met zware gewichten en een stuk rent op de loopband. Dat kan natuurlijk een heerlijke workout geven, maar er is veel meer mogelijk!

  Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een van de vele groepslessen en een sport ontdekken waar je eerder nooit bij stilgestaan hebt. Wie weet, misschien ontdek je wel een verborgen passie of een sport waar je verborgen talent voor hebt. In alle gevallen geldt: je bent lekker aan het bewegen en werkt aan jezelf, wat altijd mooi meegenomen is.

  ‘Deze sport past echt bij mij’
  ‘Ik ben een jaar of tien geleden lid geworden bij Fitness Paradise om aan mijn lichaam te werken. Toen zag ik een groep mannen die aan het boksen waren bij een groepsles. Dat vond ik er heel erg leuk uitzien. Ik heb al mijn moed bij elkaar geraapt en ben naar binnen gestapt, met de vraag of ik mee kon doen. Daarna was ik er iedere vrijdag bij: die avond werd mijn boksavond.

  Ik kreeg steeds meer liefde voor de bokssport. Dat paste namelijk echt bij mij. Ik merkte ook dat ik er anders door ging sporten. Eerst trainde ik heel erg op spiermassa en om sterker te worden, maar voor boksen is juist snelheid belangrijk. Daar ging ik dus verder op trainen. Later, toen de trainer een keer niet kon, werd mij gevraagd om de training te geven. Ik vond dit zo leuk, dat ik een tijd later heb gevraagd of het mogelijk was dat ik zelf lessen zou kunnen geven. Dat kon, sindsdien geef ik dus bokslessen.

  Ik combineer het geven van groepslessen bij Fitness Paradise met mijn werk als lerares op de basisschool. Ik geef daar les aan kinderen, maar ik ontdekte juist op de sportschool dat ik van jongere mensen ook veel kan leren. Toen ik lid werd, kreeg ik bijvoorbeeld trainingen van iemand die een stuk jonger was dan ik zelf. Het gaf mij het vertrouwen dat mensen kunnen helpen, hoe oud ze ook zijn. Dat vond ik ook weer heel mooi.

  De bokslessen zijn nu, door de coronamaatregelen, zo gemaakt dat ze veilig door kunnen gaan. We trainen daarbij alleen met de bokszak. Dat maakt het boksen alleen maar laagdrempeliger, merk ik. Je hoeft bij een bokszak namelijk geen rekening te houden met het tempo van de ander, en mensen zien vanaf de gang natuurlijk geen vechtende mensen. Ik zie dat de groep zo steeds diverser wordt: man, vrouw, jong, oud, iedereen is welkom.

  Dat iedereen welkom is, geldt natuurlijk voor de hele sportschool. Dat maakt het geven van groepslessen bij Fitness Paradise ook heel leuk. Ik zie mensen niet als betalende klant. Wat je ook doet, of je nu traint om een betere conditie te krijgen of traint om sterker te worden, als sporter werk je hard. Dat geeft aan hoe ik kijk naar sporters en maakt de waardering voor de klant alleen maar groter. Je komt binnen met een doel en om dat doel te bereiken, ben je bereid te werken. Vanaf het moment van binnenkomst ben je voor mij een sporter zoals elk ander van welk niveau ook. Een sporter is namelijk per definitie iemand die aan zichzelf werkt. Ongeacht wat het doel is.’

  Saar de Jong, bokstrainer en lerares

  Over Fitness Paradise
  Fitness Paradise bestaat sinds 2000 en is een gezellig, schoon en uitgebreid fitnesscentrum waar de klant centraal staat. De trainers beschikken over minimaal het diploma Fitnesstrainer A van Fitvak, maar ook NASM Personal Trainer en de Functionele Houding Specialist. Iedere medewerker heeft een BHV-diploma en is getraind om te werken met een AED. Deze is ook aanwezig in het centrum. Fitness Paradise werkt samen met Kleijkamp Fysiotherapie, die gevestigd is in hetzelfde pand.
  Het pand van Fitness Paradise staat net buiten het centrum en is daardoor goed bereikbaar, zowel met de auto of fiets als met het openbaar vervoer.

  Uitgebreide faciliteiten
  Met een gezellige koffiehoek met gratis koffie en thee, lockers, warme en koude douches, sauna’s, zonnebanken én gratis wifi is Fitness Paradise het meest complete fitnesscentrum van Oud-Beijerland.

  Allerlei mogelijkheden
  Fitness Paradise biedt allerlei mogelijkheden om op een verantwoorde manier te bewegen. Zo kun je er terecht voor individuele fitnesstrainingen, maar er zijn ook allerlei groepslessen, zoals steps, boksen, Bodypump en yoga. En je kunt bij het centrum ook terecht voor de Synergy small group krachttraining en personal training, waarbij je begeleiding krijgt van jouw eigen persoonlijke trainer om jouw doelen te bereiken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply