Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Sporten zonder sores
  Rate this post

  Als je gezond bent, hoef je niet naar een arts of therapeut. Een logische gedachte. Maar je wilt ook gezond blijven en daarom is het soms toch een goed idee om daar wat hulp bij te krijgen. Bijvoorbeeld als je na een tijdje stilstand weer aan het sporten slaat.

  Als je het sporten weer oppakt, dan is dat natuurlijk een goede stap. Zorg er echter wel voor dat je het verantwoord doet en loop niet direct te hard van stapel. Je lichaam moet weer in conditie komen en heeft daar tijd voor nodig.
  Vaak zul je na het sporten een paar dagen te maken krijgen met spierpijn. Dit is een teken dat je zwaarder gesport hebt dan dat je lichaam klaar voor was. Je lichaam gaat dan aan het werk om de schade te herstellen en maakt het weefsel ook wat sterker ter voorbereiding op de volgende inspanning. Dit is een volledig natuurlijk proces en kan op zich geen kwaad, maar het is wel belangrijk om voldoende rust te nemen, zodat je lichaam na het sporten goed kan herstellen.
  Massagetherapie is hierbij een goeie aanvulling. Door een rustige massage met de juiste lichte druk worden er sensoren geprikkeld die ontstekingsremmende en pijnreducerende signalen naar de spiercellen sturen. Bovendien stimuleert massage de productie van mitochondriën, de energiecentrales van onze cellen, die je lichaam nodig heeft om zichzelf weer op te laden.
  Kortom: minder pijn en sneller herstel!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply