Rate this post
 • Sportmassage bij spierpijn
  Rate this post

  Last van stijve, vermoeide spieren, een vastzittende rug of schouders? Sportmassage kan toegepast worden bij zowel sporters als niet-sporters.

  Heb je spierpijn, vermoeide spieren, een stijve nek, vastzittende schouders, een pijnlijke rug of gevoelige armen of benen? Sportmassage vermindert de pijn en versnelt het herstel. Voor sporters kan dat zijn na een training of wedstrijd, zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt.
  Als je geen sporter bent, is een sportmassage bij een pijnlijke rug, nek, schouders, benen enzovoort zeker een aanrader. De spieren worden tijdens een sportmassage door middel van strijkingen en knedingen onder handen genomen. Hierdoor verbetert de doorbloeding van het spierweefsel en worden afvalstoffen afgevoerd. Sportmassage kan zowel ter ontspanning als ter stimulering toegepast worden. Hierdoor is deze massage ook geschikt om de spieren in een optimale conditie te houden tijdens een trainingsvrije periode of ter stimulering voor een wedstrijd.
  Een sportmasseur is geen medicus en is niet in staat om een medische diagnose te stellen. In het geval van acute blessures of klachten, of bij twijfel, dien je eerst een arts of fysiotherapeut te raadplegen.
  Ben je voor jouw klachten onder behandeling van een specialist, vraag dan eerst aan hem / haar of een sportmassage aanvullend kan zijn op je behandeling, of dat het beter is om even te wachten met massage.
  Ik zal bij een eerste bezoek altijd wat oriënterende vragen stellen om je lichamelijke conditie zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ik zal dan de behandeling daarop aanpassen. Samen stellen we een behandelplan op, en stapsgewijs brengen we je spieren weer in een zo goed mogelijke conditie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply