Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Sportschool dicht? 4 manieren om je conditie op peil te houden
  Rate this post

  We kunnen niet naar een restaurant of café door de coronamaatregelen en sinds de tweede lockdown zitten ook nog eens de sportscholen nog eens dicht. Teamsporten kunnen ook niet plaatsvinden voor niet-profs. Daarmee is het risico aanwezig dat onze conditie achteruitgaat. Daarom hebben we een paar voorbeelden verzameld van hoe je ook tijdens de lockdown je conditie op peil kunt houden.

  Wandelen
  De meest laagdrempelige manier om toch in beweging te blijven, is door regelmatig een flink stuk te gaan wandelen. Dat is gratis en je kunt het vanaf je eigen voordeur doen. Vind je wandelen maar saai, dan kun je natuurlijk altijd de oordopjes indoen en naar je favoriete muziek luisteren. Neem voor onderweg een flesje water mee, zodat je de dorst op een gezonde manier kunt lessen. Water is immers goed voor het lichaam. Waterflessen bedrukken met naam is mogelijk, dus je kunt zelfs je eigen waterfles voor het wandelen. Misschien iets voor op je verlanglijstje voor je verjaardag.

  Fietsen
  Om beweging te krijgen op de fiets heb je echt niet per se een mountainbike of een wielrenfiets nodig. Die lenen zich natuurlijk wel het best voor sport, maar dat wil niet zeggen dat je op je gewone fiets niet ook lekker in beweging kunt komen. Het is een kwestie van langere stukken fietsen, wat uitdagendere omstandigheden opzoeken en meer snelheid maken. Neem voor onderweg een fijne bidon mee, zodat je de dorst kunt lessen en daarna weer vrolijk verder kunt fietsen. Bidons bedrukken met naam is overigens óók mogelijk.

  Hardlopen
  Voor hardlopen geldt een heel eind hetzelfde als voor wandelen: het is gratis en je kunt het vanaf je eigen voordeur doen. Niet iedereen wordt enthousiast van hardlopen, maar ook hier kun je je favoriete muziek opzetten om het draaglijker te maken. Ben je niet gewend om te hardlopen, dan is het verstandig om te beginnen met een trainingsschema waarmee je de inspanning opbouwt. Als het eenmaal zo goed gaat dat je lang aan één stuk kunt blijven lopen, is er zeker de kans dat je ook plezier gaat beleven aan het hardlopen omdat het gewoon lekker voelt om soepel over de stoepen en straten te vliegen.

  Haal je favoriete fitnessapparaat in huis
  Heb je plek over in huis en wat budget, dan kun je ook kijken of je je favoriete fitnessapparaat tweedehands in huis kunt halen. Er wordt immers van alles verkocht via Marktplaats, en de kans is zeker aanwezig dat je voor relatief weinig geld bijvoorbeeld je eigen spinning bike, hometrainer of roeiapparaat kunt kopen. Op YouTube kun je gratis lessen opzoeken, als je graag begeleiding bij het sporten hebt. Zo kun je ook thuis helemaal los gaan zonder dat je überhaupt hinder hebt van het weer en de temperatuur buiten!

  Waar een wil is, is een weg. Bij de pakken neerzitten is geen optie als je je conditie op peil wilt houden. Kom dus ook tijdens de lockdown zo veel mogelijk in actie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply