Rate this post
 • Spreek je zelfhelend vermogen aan
  Rate this post

  Acupressuur en massage kunnen verlichting bieden bij onder andere menstruatiestoornissen, zoals premenstrueel syndroom, en overgangsklachten, zoals opvliegers en emotionele instabiliteit.

  In mijn praktijk maak ik gebruik van een combinatie van acupressuur en westerse massagetechnieken. Acupressuur of drukpuntmassage is een oosterse massagetechniek die werkt met de acupunten die net onder de huid op de meridianen liggen en waarlangs de levensenergie stroomt.
  Acupressuur in het bijzonder vermindert pijn, heeft een positieve invloed op de stemming en geeft verbetering bij depressieve gevoelens. Omdat de afvoer van gifstoffen wordt gestimuleerd, wordt de gezondheid in het algemeen bevorderd. Bij PMS is de doorstroming van de energie geblokkeerd. Dit uit zich in psychische en lichamelijke klachten. Acupressuur neemt die energieblokkades en de klachten weg.
  Overgangsklachten hebben te maken met een lichaam dat moeite heeft zich aan te passen aan een veranderende hormoonhuishouding.
  Bij regelmatige acupressuurbehandelingen kan de hormoonhuishouding in balans gebracht worden, waardoor de klachten verdwijnen, vooral wanneer je de betreffende punten zelf thuis ook toepast. Ik geef je hiervoor de aanwijzingen die je nodig hebt.
  De combinatie van acupressuur met ontspannende massage werkt bij hormonale klachten geweldig goed. Acupressuur herstelt de energiestroom, de ontspanningsmassage helpt je weer thuis te komen in je lijf en het vertrouwen in je lichaam te herstellen. Samen richten ze je aandacht op je lichaam en geest als een geheel en het vitale zelfgenezend vermogen daarvan.
  Deze combinatie kan als complementaire therapie ook heel ondersteunend zijn voor vrouwen tijdens en na een reguliere behandeling voor borstkanker, mits deze massage met veel aandacht, zachtheid en zorgvuldigheid wordt uitgevoerd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply