Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Sta eens stil…
  Rate this post

  Denk jij wel eens na over de dood? Wanneer het dichtbij komt, is dat een emotionele achtbaan. Er komt veel op je af en er moeten verschillende zaken geregeld worden. Wat hierbij niet vergeten moet worden, zijn de laatste wensen. Je denkt er misschien liever niet over na, maar het is een belangrijk aspect om je eigen of iemands afscheid naar wens te maken. Zo kan iemand in de volle rust heengaan.

  Uit het leven gegrepen
  Maarten zit te dagdromen op zijn stoel. Een paar weken terug heeft hij afscheid moeten nemen van zijn geliefde. Hij is zich er van bewust dat ze in vrede is heengegaan, maar het lege gevoel blijft. Ook de tranen blijven moeilijk te bedwingen. Hij denkt terug naar de laatste weken voor Lisette’s overlijden en het afscheid zelf. Het geeft hem troost, wetende dat Lisette’s laatste wensen in vervulling zijn gegaan.

  Op een koude, maar zonnige dag staan we voor het uitvaartverzorgingsgebouw. Het afscheid komt steeds dichterbij. Lisette wilde niet meer langer wachten met het gesprek. Ze wist dat het nu nog kon en ze wilde het ook goed doen. Een begrafenis in de natuur, waar ze zo van hield. Haar favoriete pioenrozen, het vervoeren in de oude auto van haar vader. Dat waren de dingen waar ze gelukkig van werd. Tijdens het gesprek met de uitvaartverzorger klonken er verschillende zuchten van opluchting. Ook al was het toen nog slechts inkt op papier, het gaf zowel Lisette als Maarten veel rust.

  De dag van Lisette’s afscheid was in één woord te omschrijven: emotioneel. Emotioneel omdat er verdriet was, maar ook emotioneel omdat het zo ontzettend mooi was. Het voelde fijn dat Maarten het nog samen met Lisette heeft kunnen regelen. Alles viel op zijn plek en niks ontbrak. En ook die herinnering blijft, wanneer Maarten zich alleen voelt.

  Wat je nog niet wist over…
  Weten dat het afscheid is gegaan zoals jij dat het liefst wilde, dat is wat voor meer rust kan zorgen bij je dierbaren. Bij het regelen van een uitvaart komt veel op je af. Als je eerder met een uitvaart te maken hebt gehad, weet je immers hoeveel keuzes er in korte tijd bij het plannen op je af komen. Als de wensen van iemand al duidelijk zijn, wordt de druk al een stuk minder. Bij Uitvaartzorg Boerhaave is het mogelijk om je laatste wensen vast te leggen door middel van een laatstewensenboekje.

  Geen verrassingen
  Bij het vastleggen van je laatste wensen krijg je ook inzicht in de kosten bij een uitvaart. Om je wensen werkelijkheid te maken, moet er een bepaald bedrag beschikbaar zijn. Het is daarom wellicht wenselijk dat je van te voren weet waar jij of je familieleden aan toe zijn. Ook is het belangrijk te weten wat de verzekering vergoedt en wat niet. Bij deze en andere vragen helpen we je graag. Zo kom je niet op een ongelegen moment voor verrassingen te staan.

  Echt Uitvaartzorg Boerhaave
  Joyce Nijholt: ‘Een uitvaart spiegelt vaak het leven van de overleden dierbare. Wij vinden het belangrijk dat er tijd en ruimte is voor het afscheid. Daarom willen we graag ons inzetten om uitvaarten op andere locaties dan een uitvaartcentrum mogelijk te maken. Mocht je de uitvaart in een eigen huiskamer of tuin willen organiseren, dan kan dat vaak prima: dit kan een prachtige en persoonlijke draai kan geven aan het afscheid. We helpen je graag om de uitvaart op andere locaties zo mooi mogelijk in te vullen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply