Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Sta eens stil…

  Sta jij er wel eens bij stil dat je er eens niet meer zult zijn? Dat er een tijd komt dat de mensen over jou in de verleden tijd praten? Over wie je was en wat je deed. Over je persoonlijkheid, je gewoontes, je mooie lach en de dingen waar je van hield. Dat je met een lach herinnerd wordt.

  Vlinders en ballonnen
  Om van een uitvaart een mooi en persoonlijk afscheid te maken voor kinderen, is er veel mogelijk. Kinderen kunnen de kist van de overledene beschilderen met alles wat zij maar mooi vinden. Ook tijdens de uitvaart vinden kinderen het vaak fijn als zij een taak hebben in het geheel. Ze mogen een kaarsje neerzetten of ballonnen of vlinders loslaten. Iets oudere kinderen kunnen een verhaaltje of gedichtje voorlezen. En zo zijn er nog tal van andere mooie dingen te bedenken. Niks moet en alles is mogelijk.

  Nadenken over je eigen uitvaart
  Als het gaat om je eigen uitvaart, dan schuif je het nadenken erover het liefst zo ver mogelijk voor je uit. Eigenlijk heel bijzonder als je bedenkt dat niets zo persoonlijk is als een uitvaart. Jij wilt toch ook herinnerd worden zoals je bent? En niemand kan dat beter weergeven en vastleggen dan jijzelf.
  Bij een uitvaart komt veel kijken en het is goed om je daar eens in te verdiepen. Als je begraven wilt worden, kies je dan voor de begraafplaats bij jou in de buurt, in een andere stad of misschien voor een natuurbegraafplaats? Wat moet er met je as gebeuren bij een crematie? En heb je speciale wensen over je kist? Wordt je uitvaart een heel ingetogen samenzijn of moet het een viering van jouw leven worden. Met jouw muziekkeuze en al jouw wensen. Er is zoveel mogelijk. Laat jouw uitvaart passen bij wie je bent, een persoonlijke gebeurtenis waarin je nabestaanden jouw herkennen.

  Ergens anders verzekerd: maakt dit uit?
  Nee, dit maakt niets uit. Alle verzekeraars zijn wettelijk verplicht om het bedrag waarvoor je verzekerd bent uit te keren, ook wanneer je kiest voor een andere uitvaartzorger. ‘Vaak wordt er gedacht dat een uitvaart goedkoper is bij de uitvaartondernemer waarbij er verzekerd is, door de vele kortingen die gegeven worden. Het klopt inderdaad dat de lokale aanbieders geen kortingen geven. Maar dit is omdat het simpelweg niet nodig is. Hun prijzen zijn veel reëler. Zelfs als van de landelijke tarieven korting wordt afgetrokken, dan zijn de landelijke partijen nog steeds veel duurder dan de plaatselijke uitvaartondernemer. Als een onderneming stuctureel hoge kortingen geeft, dan lijkt dit gunstiger, maar is dit in werkelijkheid juist vaak ongunstiger.

  Uitvaartzorg Boerhaavelaan, Stad en Ommeland
  Al meer dan vijftig jaar hebben de gebroeders Nijholt, de oprichters van het Uitvaartcentrum Boerhaavelaan en Uitvaartzorg Boerhaavelaan, ervaring met het realiseren van persoonlijke, laatste wensen rondom begrafenis of crematie. In 1974 namen zij Uitvaartonderneming Nijholt over van hun vader. Bij Uitvaartzorg Boerhaavelaan kun je terecht voor de complete verzorging van alles wat er moet gebeuren tussen het moment van overlijden tot en met het moment van begraven of cremeren. De werkwijze van de medewerkers van Uitvaartzorg Boerhavelaan wordt gekenmerkt door een persoonlijke benadering. Een benadering met aandacht voor alle wensen van overledene en nabestaanden. Zo maken zij iedere uitvaart tot een persoonlijke gebeurtenis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply