Rate this post
 • Sta stil bij je lichaam
  Rate this post

  Een van de oorzaken van een hoge bloeddruk is stress. Stress is spanning in je lichaam die je gedurende een bepaalde tijd opslaat. Stress kan zich, naast een hoge bloeddruk, ook uiten in hoofdpijn, rusteloosheid, benauwdheid en schouder- en/of nekpijn. Dit zijn psychosomatische klachten waar de reguliere geneeskunde geen verklaring voor heeft.

  Onze maatschappij is gericht op actie, op ons handelen; niet op wat we voelen. Maar daardoor kunnen we uit balans raken. Als je stress hebt, geeft je lichaam aan dat je, al dan niet onbewust, over je grenzen heen bent gegaan. En als je niet oppast, kan het leiden tot overspannenheid of zelfs een burn-out. Met haptotherapie leer je om te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Je komt weer in contact met je gevoel.

  Odette Vlasblom maakt in haar praktijk onder andere gebruik van ‘naderingsoefeningen’, waarbij je in een bepaalde ruimte letterlijk stappen zet en voortdurend stilstaat bij wat je voelt.

  Door deze oefeningen leer je heel bewust stil te staan bij je lichaam en ademhaling, en te voelen wanneer je over je grenzen heengaat. Door middel van aanrakingen, met name op de harde plekken waar de spanning is opgehoopt, laat Odette je ervaren waar de risico’s zitten. Je verstand en gevoel komen in balans, zodat je draagkracht groter wordt en je meer aankunt.
  Door haptotherapie ben je in staat om in de toekomst je grenzen beter aan te geven, zodat je blijvend goed kunt functioneren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply