Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat staat er op jouw ‘not to do’-lijstje?
  Rate this post

  Wij maken lijstjes in ons hoofd, op papier of in onze agenda’s mét herinnering.De opdrachten aan onszelf worden zelfs op de koelkast geplakt, om vooral niet te ­vergeten wat er gedaan moet worden.

  Misschien herken je het enigszins teleurgestelde gevoel, diep van binnen, als het ’to do’-lijstje niet is afgewerkt binnen de tijd die je daarvoor hebt gereserveerd. Een ‘not to do’-lijstje maken zou meer voldoening geven, want dan kun je veel wegstrepen aan het eind van de dag.Maar ja, zo’n lijstje maken is buitengewoon veel werk. Er is zoveel meer níét te doen dan wél te doen op een dag.

  Een alternatief is een ’to do’-lijstje maken, waarop je alles noteert wat gedaan moet worden binnen een bepaalde – vaak door jezelf opgelegde (!) – termijn. Vervolgens stel je jezelf de vraag: ‘Wat moet echt nú en wat kan op een later moment?’ ‘Later’ streep je weg. En voilà: meer rust en ruimte voor jezelf en bovenal voldoening bij het afwerken van je lijstje.Dat geeft je een goed gevoel.

  Balans tussen inspanning en ontspanning is belangrijk om te voorkomen dat je ziek wordt tijdens je vakantie of, veel erger, dat je een burn-out of depressie krijgt. Veel mensen ervaren ontspanning tijdens een behandeling reflexzonetherapie. De behandeling zelf bevordert ontspanning, maar het feit dat je niet anders kan dan je over te geven aan de gereserveerde tijd voor jezelf, speelt ook een rol. Reflexzonetherapie geeft inzicht in je gedrag en herstelt de balans tussen inspanningen ontspanning.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply