Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Stap eens uit je comfort zone, maar blijf wél jezelf!’
  Rate this post

  21 jaar lang werkte Ilse Honkoop voor de grootste kledingmerken, voordat ze haar eigen boetiek ILSE in Hoofddorp begon. Binnen een jaar na opening ontving de winkel de landelijke award voor ‘Best Customer Experience’. Een enorme eer, want service staat bij ILSE ontzettend hoog in het vaandel. Eigenaresse Ilse vertelt over haar redenen om een eigen boetiek te openen, het moederschap als ondernemer en haar toekomstdromen.

  Naam: Ilse Honkoop
  Eigenaresse van: ILSE Hoofddorp
  Op zondag: is de winkel gesloten en maakt ze tijd voor haar gezin en vrienden
  Wil graag vaker: fröbelen in huis en naar het tuincentrum

  ‘Ik was klaar met al dat gereis en wilde dat mijn zoon gewoon wist waar ik was. Natuurlijk heb ik me later als zelfstandig ondernemer ook wel eens schuldig gevoeld tegenover mijn zoon, maar dat herkennen alle moeders wel denk ik. Ik ben er wel altijd als het nodig is én plan dagjes vrij. Maar dan komt het ook geregeld voor dat ik klaar zit voor een gezellige middag en dat hij dan doodleuk de deur uit gaat omdat hij heeft afgesproken met vrienden.’

  ‘Een andere reden om mijn eigen zaak te beginnen, was dat ik vaak het gevoel had dat de service in kledingzaken beter kon. Dus zo ben ik aan de slag gegaan. ILSE staat echt voor persoonlijke aandacht. We kleden 90% van onze dames en zijn soms gerust drie of vier uur met dezelfde klant bezig. Dat wil overigens niet zeggen dat we constant achter je aanlopen als je de boetiek binnenstapt. Je krijgt ook de gelegenheid om lekker rond te kijken. Wat is er vervelender dan een verkoper die steeds achter je staat als je al een paar keer hebt aangegeven dat je zelf even rond wilt neuzen?’

  ‘In de boetiek hangt een gezellige en toegankelijke sfeer. Geur vind ik ontzettend belangrijk. Lekkere geurstokjes, een fijn spraytje, een vers boeket veldbloemen. Exclusiviteit is ook erg belangrijk. Van de meeste items hebben we vaak maar één maat op voorraad. Dan komt het wel eens voor dat een stuk in een weekend uitverkocht raakt. Om deze exclusiviteit te behouden, hebben we er ook bewust voor gekozen om geen online webshop te beginnen.’

  ‘Daarnaast vergroot je met een online winkel natuurlijk de kans op teleurstellingen. Dat je iets binnen krijgt en het niet is wat je er van verwacht had. Het is voor ons trouwens wel een leuke uitdaging om mensen met iets anders naar huis te laten gaan dan wat ze verwacht hadden. Dat wil niet zeggen dat iemand die alleen maar zwart draagt, thuiskomt met een roze bloemenjurk. Maar zolang je bij jezelf blijft, kan het ontzettend leuk en verfrissend zijn om eens uit je comfort zone te stappen. Daar helpen we je graag bij. We sturen overigens wel eens iets op naar een klant die via social media aangeeft helemaal verliefd te zijn op een bepaald item. Dat is alleen maar leuk!’

  ‘Toekomstdromen zijn er altijd, maar ik heb geen concrete plannen. Het lijkt me bijvoorbeeld leuk om ooit een grotere winkel te openen. Tegelijkertijd wil ik het directe, persoonlijke contact met klanten niet verliezen. Als je gaat uitbreiden, heb je meer zaken op de achtergrond waar je je mee bezig moet houden. Daarbij komt dat we nu ontzettend goed draaien en dat ik blij ben met de prachtige winkel die ik heb. Wie weet wat er op mijn pad komt, ik sta open voor van alles!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply