Rate this post
 • Stap ook uit je comfortzone!
  Rate this post

  Lockdown, thuisquarantaine en avondklok: de afgelopen maanden hebben we, meer dan ons lief was, erg veel thuis gezeten. Wanneer je zo lang in zo’n bubbel leeft, wordt je leventje op den duur wel erg klein. En waarom en voor wie zou je dan nog je best doen? Waarom zou je niet gewoon in je joggingbroek op de bank hangen, een bak popcorn binnen handbereik en klagen en afgeven op alles en iedereen?

  Want dát is waar je snel in vervalt als je dag in dag uit in huis bivakkeert. Natuurlijk mag iedereen klagen, maar als je verder geen afleiding hebt, zit je daardoor wel de hele tijd in je koppie. Dat brengt je echter nergens, want je kunt nu eenmaal niet alles onder controle hebben. Vooral het coronavirus niet.

  Daarom heb ik met mijn kinderen afgesproken dat we allemaal één klaagmoment per dag te mogen hebben. Dat kan echt even opluchten, maar daarna is het ook klaar. Die joggingbroek en popcorn zijn ook verleden tijd. We moeten onszelf weer een beetje opleuken. Alleen dát geeft al zó’n boost! Je leuk aankleden, een gezonde maaltijd maken, lekker gaan sporten (want ja, dat kan ook gewoon thuis) of creatief bezig zijn. Eigenlijk zijn er best veel dingen die je kunt doen, maar je moet ze wél willen zien. En om mezelf en mijn kinderen daar een handje bij te helpen, benoemen we elke dag vijf dingen waar we dankbaar voor zijn.

  De lockdown heb ik onder andere aangegrepen om mijn social media eens flink op te schonen. Al maanden had ik daar eigenlijk niks mee gedaan, terwijl ik regelmatig een motiverende tekst postte in tijden dat ik het erg druk had. Nu het een stuk rustiger was in praktijk, en ik er dus eigenlijk alle tijd voor had, liet ik me echter niet meer zien op Facebook en Insta. Het was dus de hoogste tijd voor een nieuwe post van mij om te laten zien dat ik er nog steeds ben. Het liefst met een leuke foto erbij, zodat ik me ook letterlijk weer liet zien. En juist dát is voor mij echt een dingetje. Ik hoef niet zo nodig in beeld. Laat mij maar mensen helpen. Daar kan ik zó blij van worden en echt de hele dag op stuiteren, want dít is wat ik wil! Ik moest hiervoor dus echt uit mijn comfortzone stappen, maar ik heb het wél gedaan! En nu ik weer regelmatig wat op mijn social media zet, én weer veel beter zichtbaar ben, geeft me dat ook meer energie. Het coronavirus is voor mij een bewustwordingsvirus geworden en dat heeft me nieuwe inzichten gebracht. Inzichten waarmee ik jou graag weer van dienst wil zijn!

  Veel liefs, van mij
  Omira Schoop

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply