Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stap uit die hormonale achtbaan
  Rate this post

  Volgens de cijfers van kanker.nl is ongeveer driekwart van alle borsttumoren hormoongevoelig. Na een intensief behandeltraject om de borstkanker te bestrijden, volgt dan vaak nog een anti-hormonale therapie van vijf tot tien jaar. En die brengt vaak de nodige klachten met zich mee.

  Bij een anti-hormonale therapie krijg je medicijnen toegediend die de aanmaak van hormonen beperken of hun invloed verminderen. Je hebt dit nodig omdat je een hormoongevoelige tumor had. Met andere woorden: jouw tumor groeide onder invloed van hormonen. Je zou de therapie kunnen vergelijken met wanneer je in de overgang komt, want ook dan neemt de productie van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron sterk af.
  Net als tijdens de overgang ervaar je ook bij de anti-hormonale therapie overgangsklachten zoals opvliegers. Maar daarnaast kun je ook somberheid, depressie, gewrichtsklachten, gewichtstoename en seksuele problemen ervaren. Je bent dan wel ‘schoon’ verklaard, maar je ‘oude’ leventje lijk je niet meer te kunnen oppakken.

  Meer in balans
  ‘Als reflexzonetherapeut kan ik met massage je lichaam echter wel ondersteunen door doelgericht te behandelen’, stelt Lisette Tiggelaven enigszins gerust. ‘Het mooie is dat tijdens de massage reflexologie niet alleen ontspannend werkt, maar ook het zelfhelend vermogen van je lichaam aanzet om weer terug in balans te komen. Omdat ik daarnaast ook gediplomeerd Hormoonfactortrainer ben, kan ik je coachen bij een gezondere leefstijl en een beter voedingspatroon waardoor je ook hormonaal beter in balans bent én blijft. Je klachten kan ik niet compleet wegnemen, maar ze kunnen wel teruggebracht worden tot een acceptabel niveau.’

  Dat gun je iedereen!
  Als reflexzonetherapeut helpt Lisette je graag beter in je vel te zitten. Naast reflexzonetherapeut is Lisette ook gediplomeerd Hormoonfactortrainer en is ze getraind in oncologische voetreflexmassage. Vanuit een holistisch perspectief kijkt Lisette naar lichaam én geest: ‘Die werken altijd samen. Wanneer een van de twee uit balans of verstoord is, raakt dat de ander. Daarom vind ik dat goed zorgen voor jezelf een totaal van voeding, leefstijl, bewegen, stressbeperking en mindset moet omvatten. Daar help ik je graag bij, want een gezonder en gebalanceerder leven gun ik iedereen!’

  Wist je dat …
  … hormonen je gezondheid beïnvloeden?
  … een Hormoonfactortrainer je met kleine aanpassingen in je levensstijl grote verschillen leert maken?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply