Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Stap voor stap werken aan gezondheid
    Rate this post

    Uit ervaring weet jij wel hoe druk het leven kan zijn. Het gezin is een prioriteit, maar ook wil je hogerop komen in je werk en je werk zo goed mogelijk uitvoeren. Daarnaast wil je natuurlijk ook je vrienden regelmatig zien. En oh ja, ergens is er ook nog de wens om goed voor je lichaam te zorgen en gezond te leven. Maar hoe begin je daaraan wanneer de drukte je nogal opslokt?

    Want natuurlijk is het veel gemakkelijker even een pizza in de oven te gooien na een lange dag, of op je telefoon snel een bestelling te doen. Erg verleidelijk, en vandaag de dag ook steeds toegankelijker. Saskia is diëtist bij Salu Dietist en hoort dit vraagstuk veel voorbij komen. ‘Mijn tip? Begin gewoon, maar doe het stap voor stap.’ In dit artikel legt Saskia uit hoe jij gezond eten kunt combineren met jouw drukke bestaan!

    Bepaal je doel
    ‘Allereerst is het belangrijk je eigen doel te bepalen’, vertelt Saskia. ‘Maak voor jezelf helder waarom je eigenlijk anders of gezonder wilt eten. Misschien is het omdat je je energieker wilt voelen, om een goed voorbeeld voor je kinderen te zijn of omdat je beter met hen wilt kunnen spelen. Wanneer je je doel goed voor ogen hebt, zul je gemakkelijker de goede keuzes kunnen maken en je gezondere leefstijl beter volhouden.’

    Kleine stappen
    Saskia benoemt het belang van kleine stappen. ‘Je gehele dieet ineens omgooien is ontzettend moeilijk, en houd je waarschijnlijk niet vol. Daarom adviseer ik de verandering op te breken in kleinere stapjes. Kies aanpassingen die voor jou het gemakkelijkst zijn, begin bijvoorbeeld bij alleen het ontbijt, lunch of diner. Neem een aantal maaltijden in de week en start daar. Lukt dat goed? Breid het dan uit met nog meer maaltijden.’

    Goed plannen
    ‘Probeer ook te plannen’, vervolgt Saskia. ‘Maak je ’s avonds een roerbakschotel? Maak dan iets meer zodat je de dag erna een lekkere en gezonde lunch mee kunt nemen naar het werk. Zo bespaar je tijd én voorkom je verspilling als je een keer iets teveel hebt gekookt. En ja, vers eten maken kost iets meer tijd dan iets kant en klaars in de magnetron zetten. Maar wanneer je deze extra vijftien minuten per dag van tevoren inplant, kun je er gewoon rekening mee houden. Bedenk dan: wat is nou dat kwartiertje ten opzichte van een heerlijke, verse en gezonde maaltijd!’

    Extra tips:
    – Kies hoofdmaaltijden in plaats van snacks. De grotere, gezonde maaltijden verzadigen je langdurig zodat je niet naar ongezond eten grijpt.
    – Bereid voor. Zorg dat je een aantal recepten goed beheerst waarop je kunt terugvallen. Ook kun je maaltijden ‘preppen’: van tevoren bereiden en bewaren tot het moment je het nodig hebt.
    – Doe boodschappen online! Zo word je niet in de winkel verleid door al het lekkers en bespaar je tijd.
    – Zorg voor een goedgevulde voorraadkast. Zo kun je, ook wanneer je vergeet boodschappen te doen, nog een gezonde maaltijd bereiden en hoef je niet met lege maag naar de supermarkt.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply