Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Steeds maar last van je nek?
  Rate this post

  Klachten aan armen, nek en/of ­schouders kunnen je dagelijks leven sterk ­beïnvloeden. Vaak worden de klachten veroorzaakt door een verkeerde houding, overbelasting en/of verhoogde spierspanning. Oefentherapie kan dan uitkomst bieden.

  Marleen van Wijngaarden-Verhulst is sinds 1998 gediplomeerd oefentherapeut Cesar en ­bedrijfsoefentherapeut. Zij kijkt niet alleen naar de plek waar de klachten zich voordoen, maar naar je hele bewegingsapparaat en -patroon, van de stand van de voeten tot de manier waarop je beweegt. Vervolgens pakt ze de kern van het probleem aan, waarbij je in de praktijkruimte leert om je lichaam beter te belasten; hoe je je spieren effectief kunt gebruiken of juist ontspannen. Een belangrijk deel van de begeleiding heeft te maken met bewustwording rond de manier waarop je zit en beweegt. Wanneer je klachten te maken hebben met je werk, kan de werkplek geïnspecteerd worden om te kijken of daar verbeteringen mogelijk zijn. Vaak is een probleem al met een simpele aanpassing op te lossen. Zowel de werkomgeving en je thuissituatie als je hobby’s komen aan de orde. Deze aanpak maakt de behandeling zeer effectief.
  Heb je klachten of ben je geïnteresseerd in een houdingsanalyse? Je kunt direct een afspraak maken, zonder verwijzing van een huisarts of bedrijfsarts. Behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraars vanuit de basis­verzekering of de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply