Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Steek je nek niet langer uit

  Iedereen heeft wel eens hoofdpijn of een stijve nek. Dit trekt vaak binnen een dag weer weg. Maar wat moet je doen als de pijn tijdenlang aanhoudt en dit jouw leven negatief begint te beïnvloeden?

  De meest voorkomende nekklachten zijn zeurende pijn en stijfheid. Nekpijn kan geleidelijk komen opzetten als gevolg van verkrampte spieren in de nek en schouder­gordel, maar kan ook plotseling ontstaan, door bijvoorbeeld een verkeerde beweging, val of ongeluk. Hierbij treedt vaak hoofdpijn op. Andere mogelijke klachten die kunnen voortkomen uit de nek, zijn uitstralende pijn naar armen, een krachteloos of moe gevoel in schouders of armen, tintelingen in handen of vingers, duizeligheid of oorsuizen, concentratiestoornissen en problemen met slikken.

  Holistische benadering
  Osteopathie gaat uit van een holistische benadering van de mens, en ziet de mens als meer dan een ver­zameling botten, spieren en pezen. Ook het zenuwstelsel en het orgaanstelsel worden geïntegreerd bij osteopathie. De osteopaat gebruikt, in tegenstelling tot de fysiotherapeut, alleen zijn handen om aanwezige spanningen op te zoeken en zorgt vervolgens voor een normalisering van de functie van het systeem, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply