Rate this post
 • Stephanie
  Rate this post

  ‘Jij twijfelt veel over je foto met een kaal hoofd, maar ik zou graag de twijfel bij je weg willen nemen. Want niemand ziet jouw kale hoofd op de foto. Iedereen ziet een sterke, jonge vrouw, die vecht voor wat ze waard is, omdat er zoveel moois en goeds in haar leven is. Zou jij je daarom door mij willen laten fotograferen?’

  Een Messengerbericht van Katja Diroen, mijn achternicht, die me via Facebook volgt en dus ook meeleeft met mijn gevecht tegen borstkanker. Vlak daarvoor heb ik mijn allereerste foto met mijn kale hoofd gepost, waar ik lang over heb getwijfeld. Hoewel ik heel open over mijn ziekte ben en al veel foto’s heb gepost, vind ik een fotoshoot met een kaal hoofd toch wel ‘the next level’.

  In eerste instantie besluit ik dan ook om er niet op in te gaan. Maar het blijft aan me knagen, want misschien vind ik de foto’s nu dan wel niet mooi; er komt vast een moment in mijn leven dat ik daar wellicht anders over denk. Daarom besluit ik uiteindelijk om ‘ja’ te zeggen en binnen no time hebben we een datum ingepland.

  Voor de lens staan bij Katja is een feestje! Ze stelt je heel erg op je gemak, is heel relaxed, maar zegt wel duidelijk wat ze van je verwacht. En dat is fijn, want als amateurmodel weet ik me af en toe letterlijk geen houding te geven. Maar Katja weet me keer op keer te vangen in het moment. Ik begin er gaandeweg de shoot echt plezier in te krijgen! Dankzij de prachtige make-up, de mooie kleding en een supergoede fotograaf werd het een heel bijzondere ochtend.

  Vooraf hoopte Katja dat ik door de fotoshoot zelfverzekerder zou worden en met meer vertrouwen naar mezelf zou kijken. Een sterke vrouw zou zien, die vecht voor wat ze waard is. Ik kan niet ontkennen dat ik ontzettend blij ben met het eindresultaat. Tuurlijk: ik had liever met een lange bos golvende manen op de kiek gestaan, maar op een aantal foto’s ben ik echt verliefd geworden. Ik sta er gewoon maar mooi met mijn kale hoofd op. Daar ben ik trots op en Katja heel dankbaar voor!

  Own who you are
  Mogen zijn wie je bent. Dát is hoe Katja Diroen jou het liefst op de foto zet. ‘Ik richt me met mijn fotografie voornamelijk op vrouwen. We dragen zo vaak een masker en doen ons naar de buitenwereld anders voor dan wie we zijn. Maar hóé zou het zijn als je dat masker afgooit? Je je kwetsbaarheid laat zien? Met mijn fotografie wil ik bijdragen aan een eerlijke maatschappij waarin jij mag zijn wie je écht bent. Zonder masker. Puur en zonder opsmuk. Prachtig!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply