Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Steun borstkankeronderzoek
  Rate this post

  In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Het aantal borstkankerdiagnoses stijgt nog steeds. Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 17.000 mensen de diagnose en dagelijks overlijden er in ons land ongeveer 9 mensen aan de gevolgen van de ziekte. Pink Ribbon financiert wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker, met als doel: een beter en langer leven voor de borstkankerpatiënt.

  Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Het is 26,6% van alle kankerdiagnoses bij vrouwen. Door meer kennis van de ziekte verbeteren behandelingen en worden de langetermijneffecten van deze behandelingen kleiner. Sinds de oprichting in 2003 heeft Pink Ribbon meer dan 200 onderzoeken en projecten gefinancierd. Je kunt het werk van Pink Ribbon steunen door een (eenmalige) donatie te doen. Of je kunt in actie komen om geld op te halen. Of doe mee met een van onderstaande evenementen en laat je deelname sponsoren voor borstkankeronderzoek.

  Dam tot Dam Wandeltocht
  Op 21 september kun je een van de mooie wandelingen van de Dam in Amsterdam naar Zaandam wandelen. Kies voor een route van 10, 20, 27 of 40 kilometer. Al jaren is de Dam tot Dam Wandeltocht verbonden aan Pink Ribbon. Bij inschrijving kan je een donatie doen voor borstkankeronderzoek. Op de actiewebsite van Pink Ribbon kun je jouw persoonlijke pagina maken waarmee je om donaties kan vragen. Zie wandelen.voorpinkribbon.nl.

  Pink Walk
  Op zondag 6 oktober kleuren Westerbork en omgeving weer roze voor een nieuwe editie van de Pink Walk. Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling van 6, 10 of 16 kilometer. Kom in actie voor borstkankeronderzoek en start een actie! Geef je op via www.pinkwalk.nl en laat je deelname sponsoren op de actiewebsite: wandelen.voorpinkribbon.nl

  Borstkankermaand
  Oktober is traditiegetrouw de (internationale) borstkankermaand. Door heel het land komen mensen in actie om geld op te halen voor borstkankeronderzoek. Je kunt meedoen aan verschillende evenementen die voor Pink Ribbon worden georganiseerd (zie voor.pinkribbon.nl). En natuurlijk kun je ook zelf een leuke actie verzinnen waarmee je geld ophaalt. Vanaf eind september is de nieuwe Pink Ribbon Armband te koop. Een gedeelte van de verkoopprijs gaat naar borstkankeronderzoek.

  Pink Ribbon is een label van KWF Kankerbestrijding

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply