Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Steuntje in de rug
  Rate this post

  Wil jij ook meer saamhorigheid in je gezin? En denk je na over hoe je je kind op een gezond gewicht kunt houden? Dan kunnen jij en je gezin wel een steuntje in de rug gebruiken.

  Iedereen heeft weleens opvoedvragen. Het is vaak al fijn als je erachter komt dat andere ouders ook vragen hebben en dat je dus niet de enige bent. Bovendien hoef je geen grote problemen te hebben om van het aanbod van het Centrum voor Jeugd en Gezin Alkmaar gebruik te maken.

  Wensenkaart voor Ouders
  Bij CJG Alkmaar kun je op de ‘Wensenkaart voor Ouders’ aanvinken welke onderwerpen van toepassing zijn op jou en je gezin. Wil je tips om beter met je kind om te gaan? Of zou je meer betrokken willen zijn bij school of peuteropvang? Wil je kind op een sportclub, maar heb je daar eigenlijk niet genoeg geld voor?

  Interactieve Menukaart
  Met behulp van de Interactieve Menukaart (een overzichtelijk schema met het aanbod) bekijken jij en CJG Alkmaar samen wat het beste aansluit op jouw behoeften. Je mag natuurlijk zelf beslissen of je hier gebruik van wilt maken.

  Elke cursus kan een opstap naar een andere cursus of training zijn. Je mag dus meerdere keren gebruik maken van het aanbod. Na afloop van een cursus vertellen ouders of kinderen vaak dat zij de cursus als erg helpend ervaren hebben. Het zou dus voor jou ook iets kunnen zijn waar je profijt van hebt. De meeste cursussen en workshops zijn gratis.

  Voor jou en je gezin
  Het aanbod van CJG Alkmaar is heel divers. Benut het aanbod; het is er voor jou en je gezin!

  Enkele voorbeelden:
  – Als je op de hoogte wilt blijven van activiteiten van het CJG, kun je je inschrijven voor de tweemaandelijkse nieuwsbrief.
  – Wil je meer uit je gezinsleven halen, dan is de cursus ‘De Tijd van je Leven’ heel inspirerend. Samen met zeven andere ouders ga je hierover nadenken én mee aan de slag.
  – Als je kind moeite heeft met de (aanstaande) echtscheiding, is er de workshop ‘En de kinderen scheiden mee’. Deze workshop geeft je kind op een ontspannen manier handvatten om hiermee om te gaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply