Rate this post
 • Een steuntje in de rug
  Rate this post

  Wat is chiropractie?
  Chiropractie omvat de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het bewegings-apparaat, voornamelijk de stoornissen die betrekking hebben op de wervelkolom. Chiropractie is niet alleen manipulatie van de wervelkolom. Het lichaam wordt als één geheel bekeken, waarbij de chiropractor ook naar je houding, bewegingen, motorische controle, ontwikkeling, balans en voeding kijkt. -Periodieke behandelingen zorgen ervoor dat pijnklachten wegblijven of verminderen. Elke patiënt is anders, maar uiteindelijk kan de chiropractor met het grote scala aan behandelmethoden en het gebruik van speciale behandeltafels altijd de juiste zorg bieden. Tijdens een behandeling worden altijd spieren én gewrichten behandeld, want die zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door iemand met chronische klachten op de juiste intervalperiode te behandelen, kan de chiropractor veel kwaad voorkomen.

  Feiten over chiropractie
  Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijze die over de gehele wereld wordt uitgeoefend.  Het woord ‘chiropractie’ is afgeleid van het Griekse woord ‘cheiros’, dat ‘hand’ betekent, en ‘pratto’,  dat staat voor ‘beoefenen’.

  De grondlegger van de chiropractie is de in  Canada geboren Daniel David Palmer (1844-1913). Zijn theorie is gebaseerd op die van Hippocrates, de ‘Vader van de geneeskunde’, die stelde dat de oorzaak van ziekten in de wervelkolom gezocht  kan worden.

  Ook kinderen en zelfs baby’s kunnen worden behandeld door de chiropractor.

  Hoe verloopt een behandeling?
  Eerst heb je een intake, waarin de chiropractor vragen over je klachten en gezondheid stelt en een grondig lichamelijk onderzoek verricht. Daarna legt de chiropractor uit wat er aan de hand is en hoe het persoonlijk behandelplan eruitziet. Soms worden  er röntgenfoto’s of een MRI aangevraagd. Tijdens de behandeling vermindert de chiropractor direct spierspanning en verbetert zowel de beweging als de functie van spieren, gewrichten, peesplaten, pezen, banden, zenuwen en organen. De chiropractor past druktechnieken toe met als doel blokkades en storingen in het zenuwstelsel op te heffen en de beweeglijkheid te herstellen, zodat het zenuwstelsel weer in balans komt.

  Gratis analyseconsult
  Chiropractie roept bij veel mensen nog vragen op, en daarom is het bij Avant-Garde Chiropractie voor iedereen mogelijk om een gratis analyseconsult aan te vragen. Bij een analyseconsult worden de klachten in kaart gebracht  en wordt besproken of chiropractie daarbij kan helpen.

  Vergoedingen
  Chiropractie wordt niet in het basispakket vergoed, maar wél vanuit het aanvullende pakket. Neem voor de hoogte van de vergoeding contact op met je zorgverzekeraar. Avant-Garde Chiropractie is een geregistreerde praktijk en behandelingen worden dan ook door alle verzekeraars vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply