Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stiefgezin? Open up!
  Rate this post

  Het leven kan zo mooi zijn; omringd door familie en vrienden, genieten van het samenzijn met elkaar. Maar wat als dat niet zo is, als je ruzie hebt met je (ex-)partner, stiefkinderen, familie, of als er iets speelt dat je dwars zit en je komt er niet uit? In een stiefgezin is het niet altijd even makkelijk. Anker Coaching en Mediation kan je helpen!

  Uit onderzoek blijkt, dat bijna alle stiefgezinnen een paar jaar nodig hebben om tot een nieuw soort evenwicht te komen. Het kan de nieuwe gezinsleden enorm helpen, als ze weten welke valkuilen er zijn, zodat ze deze kunnen vermijden. Anke Runia, van Anker ­Coaching en Mediation: ‘Een voorbeeld van zo’n valkuil is de manier waarop je je als stiefouder opstelt in het nieuwe gezin.
  Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je je meer of minder met de opvoeding bemoeien. Als stiefouder van een puber doe je er bijvoorbeeld goed aan om niet te zeer de rol van opvoeder in te nemen. Een andere valkuil is de hoop en verwachting van vooral de volwassenen om zo snel mogelijk een ‘happy family’ te vormen.
  Niet ieder gezinslid is daar direct aan toe.  Het is vaak een zoektocht naar wat iedereen nodig heeft om zich binnen het nieuwe gezin goed te voelen. Als je er zelf deel van uitmaakt, zie je soms niet meer helder wat er gebeurt.’
  Anke kan je daarbij helpen! Bij haar leer je hoe je over diverse emoties kunt communiceren, hoe je de partnerrelatie versterkt, hoe je de gezinsrelatie opbouwt en onderhoudt en hoe je succesvol samenwerkt. Communicatie is de sleutel! Je kunt alleen komen of samen met een of meer gezinsleden. Consulten bij Anker Coaching en Mediation worden (deels) vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent. Een eerste kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Begin 2017 gaat Anke bovendien starten met mindfulnesscursussen. Je kunt je nu opgeven! Je kunt bij Anke ook terecht voor individuele coaching en scheidingsbemiddeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply