Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De stijl van Ruth Jacott

  Het zijn mooie creaties van Else Hardjopawiro die Ruth draagt. In de creaties en in de styling van het haar zie ik ook wel het showelement waar Ruth van houdt. De stijl van Ruth is vanuit basic sjiek-romantisch met een extravagant tikje. Dit uit zich in de stofkeuze en vormen van de kledingstukken.

  De jas met panterprint
  De jas is opvallend door de snit, de grote kraag en de a-symmetrische onderkant. Hier zie je duidelijk het tikje van het extravagante. De jas is mooi getailleerd en vanaf de taille loopt het over in een a-lijn. De stof is niet echt soepel, waardoor de onderkant iets afstaat van het lichaam.
  De haardracht die Ruth hier heeft, is niet van haarzelf. De gevlochten voorkant had iets dunner mogen zijn, waardoor het dan meer lijkt alsof het haar eigen haar is. De oorbel past goed.

  Blauwe jurk
  Een mooie creatie. Het is geen jurk die je zomaar dagelijks zou dragen. Voor in een show is deze prachtig. Wat direct opvalt is dat kleur veel met Ruth doet. De jurk heeft het romantische met een tikje extravagant. Zij heeft hier een haarstuk op dat aan de onderkant blauw ­verkleurt. De blauwe oorbel is mooi in dezelfde kleur als de jurk.

  Het witte ensemble
  De stof van het jasje met een subtiele weving erin is prachtig. Ook bij dit jasje zie je de asym­metrie aan de onderkant. De plaats van de knoop is op de juiste hoogte en siert de taille.
  De onderbroken sjaalkraag staat mooi. De pantalon is effen, waardoor het ensemble pit krijgt en toch rustig blijft. Een leuke combinatie. Dit ensemble kan meer sprekend zijn door kleur te gebruiken. Denk aan koningsblauw en dieprood. Het haar heeft mooie warme tinten en een mooie styling. Toch is deze kleur voor Ruth te warm. De roze lipstick is in verhouding met de kleur van het haar te koel en daardoor te aanwezig.

  Zwart witte ensemble
  Ladies and gentlemen, here is the one and only: Ruth Jacott! Hier word ik helemaal enthousiast van. Ik heb hier niets aan toe te voegen. Deze creatie siert haar enorm. Een prachtige vrouw die zeer goed gekleed is. Alles klopt. Tip: de lipstick in een zachtroze tint. Ik denk dat zij, net als Shirley Bassey, kan ­zeggen: ‘This is me!’

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply