Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • STIJLvolle kledingcollectie uit Drachten
  Rate this post

  Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl is opgericht. Nederland viert dit met het themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design. 100 jaar De Stijl.’

  In allerlei plaatsen wordt stilgestaan bij dit jubileum, ­waaronder in Drachten. Zowas er in Museum Dr8888 de tentoonstelling ‘César Domela, De Stijl in kunst en typografie’ en waren er in De Lawei lezingen over De Stijl. Ondernemers in Drachten konden bijdragen leveren aan het thema. Eén van degenen die hier gehoor aan gaven, was Ruth Hut van La Moda Drachten.

  Toen Ruth hoorde dat ze kon meedoen met de viering van 100 jaar De Stijl, hoefde ze niet lang na te denken over haar invulling hiervan. Ze zou een eigen kledinglijn willen ontwerpen; iets wat al langer op haar verlanglijstje stond.

  Voor de kleding liet Ruth zich inspireren door het schilderij ‘De Maaier’ van Theo van Doesburg (1921-22). Voor het gebruik van dit werk moest ze wel toestemming vragen. De kledingcollectie kreeg de naam ‘De Stijl by LA MODA’, en werd geshowd op 15 april op het Museumplein.

  De kleding is natuurlijk te vinden bij La Moda, maar is ook te koop bij Museum Dr8888. Van elk kledingstuk (er zijn vier verschillende) zijn er 100 gemaakt, waardoor de koper echt iets heeft waar niet veel anderen in rondlopen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply