Rate this post
 • Stilstaan bij de etalage?
  Rate this post

  Vaak last van kramp, pijn of een moe gevoel in de benen? Mensen merken dit meestal bij het wandelen doordat ze af en toen moeten stilstaan, zodat de pijn kan zakken. Dit kan betekenen dat je last hebt van claudio intermittens, ook wel ‘etalagebenen’ genoemd.

  Etalagebenen zijn een vaatziekte, omdat de slagaders zijn vernauwd. Omdat mensen vaak tijdens het winkelen voor een winkelruit blijven stilstaan tot de pijn minder is, noemen we deze vernauwing ‘etalagebenen’. Door stil te gaan staan, komen de spieren in rust, waardoor ze minder zuurstof nodig hebben en de pijn in de benen zakt.

  Klachten die kunnen ontstaan door de vernauwing, zijn koude voeten, verdikte teennagels, schimmelnagels of een vertraagde nagelgroei. En door de etalagebenen wordt de kans op hart- en vaatziekten vergroot.

  Belangrijk is dat de voeten vaak gecontroleerd worden op slecht genezende wondjes, druk- en/of eeltplekken. Omdat deze vaak slecht te zien zijn, is de juiste voetverzorging belangrijk. De pedicure kan alles goed in de gaten houden en verzorgen. En de podotherapeut kan je helpen voor de goede en passende schoenen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply