Rate this post
 • Stop de stress!
  Rate this post

  De laatste maanden voelde ik me erg moe, kon me slecht concentreren en was prikkelbaar. Door de slechte nachten verdween mijn energie als sneeuw voor de zon. Was ik depressief of overspannen?

  Ik wist het niet; wel dat ik nergens meer zin in had. Mijn collega’s op het werk (ik zit in het ­basisonderwijs) vertelden me dat zij ook klachten hebben als slecht slapen. Ik zag er geen gat meer in, en dat terwijl ik altijd zo gemotiveerd was en me verantwoordelijk voelde voor alles.
  Ik wist wel dat grenzen bewaken niet mijn sterkste kant was. Maar ik dacht dat het in de vakantie vanzelf wel weer goed zou komen. Maar na de kerstvakantie was ik nog steeds niet opgeknapt. Er moest blijkbaar meer gebeuren.
  Toen ben ik naar een haptotherapeut in Tiel,  Ton Lammers, gegaan. Hij werd me door een vriendin aanbevolen. Hij begreep me en vertelde me dat er veel aan te doen is, zo’n burn-out in wording. Hij werkt via het lichaam en de gevoelens die er zijn; daar laat hij mij contact mee maken.
  Ik ben vijf keer bij hem geweest en  snap nu wat ik verkeerd dee. Ook kan ik mijn grenzen beter bewaken. Ik ben er nog niet, maar ik slaap beter en heb minder last van stress.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply