Rate this post
 • STOP het huiswerkprobleem
  Rate this post

  Ruzie over huiswerk? Huiswerkbegeleiding is de oplossing! En dan wel begeleiding op maat. Iedere leerling heeft immers andere vakken die problemen geven en niet iedere thuissituatie is hetzelfde. Zonder afleiding, met een individueel plan van aanpak, met hulp tijdens het huiswerk maken waar nodig en aandacht voor het kind achter de leerling, worden er successen geboekt en kunnen leerlingen op het voor hen hoogst haalbare niveau presteren.

  ‘Ik ga al naar Lotus sinds de tweede klas, en dat bevalt prima. Vooral scheikunde vind ik een lastig vak. Gelukkig kan ik er bij Lotus goed mee bezig zijn: oefenen, lesstof herhalen… Er is veel 1-op-1-contact en ik kan veel bijles krijgen. Soms, als het nodig is, ben ik er tot wel 20.00 uur ‘s avonds.
  Dat kan net het verschil maken tussen iets begrijpen en iets niet begrijpen. Op school kan ik lang niet zoveel aandacht krijgen, want daar heb je toch klassikaal les en je kunt daar niet altijd al je vragen stellen. En thuis kan dat ook niet, omdat mijn ouders niet alles weten. Bij Lotus weten ze veel van de schoolvakken en het is heel fijn dat je gericht bezig kunt zijn met je huiswerk en je toetsen, zodat je goed voor bereid naar de les, toets of examen kunt gaan.’

  – Geert
  (16 jaar) Rotterdams Montessori Lyceum

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply