Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Stop met diëten, begin met gezond eten!

  Als mensen willen afvallen denken ze bijna altijd dat ze moeten lijnen of diëten. Zodra ze hun ideale gewicht bereikt hebben, maar meestal eerder omdat ze gefrustreerd raken, gaan ze weer verder met hun oude gewoontes. Voor je het weet zitten die extra kilo’s er zo weer aan.

  Afvallen is geen tijdelijke zaak. Het gaat om het stapje voor stapje verbeteren van je voedingspatroon en leefstijl. Niet voor even, maar voor altijd. ‘Ja, maar… dat is toch niet vol te houden?’ hoor ik je denken. Toch wel! Ik laat je graag zien hoe het anders kan.

  Leefstijl onder de loep
  Je valt niet af door te lijnen en te diëten, maar door het maken van slimme en gezonde keuzes. Dit doe je door je voedingspatroon af te stemmen op je dagelijkse activiteiten en door rekening te houden met feestjes en andere verleidingsmomenten. Maar ook door ruimte in te bouwen voor af en toe die minder verantwoorde keuze. Daarom nemen we je hele leefstijl onder de loep. Het gaat tenslotte om de totale balans. Op deze manier leer je niet alleen om een gezond gewicht te bereiken, maar ook om een gezond gewicht te behouden.

  Nieuwe gewoontes
  Afvallen zonder dieet is heel goed vol te houden als je jezelf nieuwe gewoontes aanleert. Dit doe je met heel kleine stapjes. Met geduld én vertrouwen. Elk stapje dat je zet naar een verandering vergroot namelijk je zelfvertrouwen. Ruimte voor verbetering is er altijd. Hoe meer stapjes je zet naar verandering, hoe succesvoller je wordt. Hierdoor creëer je nieuwe gewoontes.

  Terugval
  Wees erop bedacht dat er bij iedereen wel eens een vervelende gebeurtenis kan plaatsvinden. Op zo’n moment kun je heel gemakkelijk terugvallen in je oude patroon. Een oud patroon heeft op dat moment de voorkeur omdat het bekend voelt. Daarom is het heel hardnekkig. Het is dan zaak om zo snel mogelijk naar je nieuwe patroon terug te keren. Uiteraard hoef je dat niet alleen te doen. Ik geef je de kennis en vaardigheden zodat je uiteindelijk zelf blijvende verandering kunt doorvoeren.

  Gezond zonder schema
  Voor Miranda is gezonde voeding het uitgangspunt: ‘Ik werk absoluut niet met maaltijdvervangers en afslanksupplementen. Ook maak ik geen weekmenu’s. De ervaring leert dat mensen met dit soort schema’s niet zelf leren nadenken en op die manier niet in staat zijn om hun voedingspatroon (blijvend) aan te passen. Succes blijft dan uit.
  Als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen zal ik je niet begeleiden. In dat geval heb je een doorverwijzing van je (huis)arts nodig voor een diëtist.’

  Liefde voor gezondheid
  Ben je op zoek naar goede en professionele begeleiding bij het behouden of behalen van een gezond gewicht? Kun je nog wel wat persoonlijke tips en adviezen gebruiken over het maken van de juiste keuzes op het gebied van bewegen, voeding en leefstijl? Dan ben je bij gewichtsconsulent Miranda Slagter-Zwier van A Love 4 Health aan het juiste adres! Miranda helpt je graag om jouw liefde voor je gezondheid te vinden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply