Rate this post
 • Stop met modder gooien
  Rate this post

  Mediation werkt. Zo’n 60 tot 80% van de mediations eindigt met een vaststellingsovereenkomst waarin de afspraken tussen partijen worden vastgelegd. Als beide partijen bereid zijn om zich in te zetten, kan mediation een oplossing in jullie kwestie vinden.

  Als je gaat scheiden heb je vaak al genoeg aan je hoofd. Aangezien er niet alleen op emotioneel, maar ook op ­zakelijk en juridisch gebied zaken geregeld moeten worden, kan een mediator in de arm nemen flink ontzorgen. Zeker wanneer je overweegt om het tot een rechtszaak te laten komen, is mediation aan te raden.

  Laagdrempelig en betrokken
  Een mediator is, in tegenstelling tot een rechter, laagdrempelig en betrokken bij beide partijen. Bij een mediator kun je aangeven hoe je het graag zou willen, waarbij kinderen uiteraard leidend zijn. Er valt daarin winst te behalen. Way Ying Lee van MediationWerkt helpt als gids in het juridisch landschap, waarbij jij de situatie zelf in de hand houdt. Er wordt niets bepleit. Bij mediation zijn er twee winnaars, die beide de regie houden. Way Ying vindt respectvol met elkaar omgaan erg belangrijk, zeker als er kinderen in het spel zijn. Ruzie maken heeft invloed op kinderen. Zij geven zichzelf de schuld of voelen zich beledigd. Hoe wil jij dat de kinderen op deze periode terugkijken?

  Baas over eigen geschil
  Mr. Way Ying Lee is juriste, MfN-registermediator en ­geaccrediteerd Family-Mediator. Zij is opgeleid en werkzaam geweest als juriste en later ook als (interim-) manager, waarbij zij ervaring heeft opgedaan in de juridische en ‘traditionele’ wijze van conflictsbemiddeling, met name op het gebied van erfrecht, verkeersrecht, bouwrecht, arbeidsrecht en contractenrecht. Inmiddels is zij actief als mediator en een warm pleitbezorger van mediation, aangezien zij van mening is dat het altijd te verkiezen is dat partijen baas blijven over hun geschil en met name van de wijze waarop zij hun conflict willen beslechten. Met haar zul je een laagdrempelige, professionele en betrokken mediator krijgen, die jullie vaardig door het mediationproces heen zal loodsen. Way Ying is daarbij flexibel ingesteld.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply