Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stoppen met blowen. Maar hoe?
  Rate this post

  Heb je het vermoeden dat je verslaafd bent, of dat je langzaam die kant op gaat? Of begin je met een nieuwe baan en wil je gewoon fris en fruitig op kunnen staan? Dan heb je er vast ook al eens gedacht om te stoppen met blowen. Maar hoe doe je dat?

  De reden om te blowen is voor iedereen anders

  Het begon met een jointje op zijn tijd. Maar naarmate de tijd is verstreken met ben je steeds meer gaan roken. Misschien wel omdat er dankzij de pandemie weinig anders te doen was, misschien omdat je vrienden het ook doen, misschien omdat je er rustig van wordt of omdat je het gewoon lekker vindt.

  De reden waarom je grijpt naar wiet is voor iedereen anders, maar het punt waarop roken een verslaving wordt is voor iedereen gelijk. Dat is namelijk wanneer het roken van wiet of hash je leven begint over te nemen, als je zenuwachtig wordt van het idee dat er geen joints in huis zijn of dat de coffeeshops gesloten worden vanwege een lockdown. Een beetje zenuwen? Dat is toch niet zo’n ramp? Dat klopt, maar….

  Risico’s en nadelen van overmatig blowen

  Teveel blowen brengt nog veel meer risico’s met zich mee dan alleen een nerveus gevoel. Zo kun je verward raken en last krijgen van geheugenverlies. Je evenwicht kan verstoord raken en je kunt je minder goed concentreren. Mensen die blowen kunnen bovendien somber en depressief raken. En als je blowt is de kans groter dat je andere psychische stoornissen ontwikkelt, waaronder schizofrenie. En behalve deze risico’s kleven er nog meer nadelen aan je verslaving:

  • Je hebt niet veel energie
  • Je hebt vaak ‘geen zin’ om iets te doen
  • Je hebt een droge mond
  • Je kan alleen nog maar aan de volgende joint denken en verwaarloos daardoor je sociale contacten
  • Je doet minder goed je best op je werk of op school
  • Je eet slecht (vreetkicks na het blowen, en/of geen zin om gezond te koken)

   

  Reden genoeg dus om met je verslaving aan de slag te gaan. Misschien heb je op eigen houtje al eens geprobeerd om te stoppen met blowen, maar is dat niet gelukt. Dat geeft niet. Het is namelijk best lastig om zomaar van een verslaving af te komen. Gelukkig kun je erbij geholpen worden.

  Een stevige basis voor het stoppen

  Professionele hulp inschakelen als je van je verslaving af wilt komen lijkt misschien een grote stap, maar het is een van de slimste keuzes die je kunt maken, zeker als je niet in je eentje van je verslaving af kunt komen. Professionals weten niet alleen veel van cannabisverslaving af, maar zijn ook onbevooroordeeld.
  Met hulp van een ander is het een stuk makkelijker om te stoppen met blowen. Bovendien is de basis van het stoppen dankzij de door jezelf ingeschakelde professionele hulp zo stevig, dat je veel minder snel zult terugvallen.

  Heb je geen zin meer om afhankelijk te zijn van je dagelijkse joint? Wil je weer helder opstaan, scherp kunnen zijn in je werkveld, en gezonder leven? Pak de controle over je leven weer terug door een professional in de arm te nemen. Wist je trouwens dat dit gewoon vergoed wordt door je zorgverzekering? Nice!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply