Rate this post
 • Stoppen met roken. Nu écht.
  Rate this post

  Als het je steeds maar niet lukt om op eigen kracht te stoppen met roken, laat je dan helpen met acupunctuur! Acupunctuur is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat je een rookvrije toekomst ingaat.

  Een rookverslaving is een combinatie van een lichamelijke verslaving en een geestelijke afhankelijkheid. Je krijgt ontwenningsverschijnselen als je een tijdje niet hebt gerookt. Acupunctuur kan ervoor zorgen dat de ontwenningsverschijnselen uitblijven en dat jouw behoefte aan nicotine vermindert.
  Tijdens een acupunctuurbehandeling bij Het Element wordt een klein aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam. De naalden stimuleren je zelfherstellend vermogen, de zin in roken verdwijnt en je wilskracht om te stoppen wordt vergroot.
  Het plaatsen van de naaldjes is nauwelijks voelbaar. Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van twee weken voldoende om met roken te stoppen. Eventueel krijg je een homeopatisch middel of een ander natuurlijk geneesmiddel voorgeschreven.

  Om de behandeling succesvol te laten zijn en het resultaat te behouden, is het belangrijk dat je zelf gemotiveerd bent. Ook steun vanuit een (rookvrije) thuissituatie kan meehelpen. Als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, worden acupunctuurbehandelingen grotendeels vergoed.

  Het verhaal van Evert (55 jaar)

  Toen ik jong was, rookte bijna iedereen om mij heen. Nu zijn dat er veel minder. Sommigen hebben nooit gerookt, anderen zijn ermee gestopt. Ik weet niet hoe het ze gelukt is, maar ik kon maar niet stoppen, ondanks dat ik meerdere keren stoppogingen heb gedaan. Ik werd de laatste tijd ook steeds vaker raar aangekeken: ‘Hè? Rook jij?’ Het moest er nu toch echt maar eens van komen. Ik had al eens ergens gelezen dat acupunctuur kan helpen om definitief te stoppen met roken. Dat wilde ik dan weleens proberen. Bij mij in de buurt zit Het Element, dus daar heb ik een afspraak mee gemaakt. Na een eerste gesprek werden een paar naaldjes in mijn lichaam gezet, en daarna moest ik nog twee keer terugkomen. En het was ongelooflijk maar waar: ik had, zonder dat ik het doorhad, gewoon geen zin meer in een sigaret! Hoe het precies werkt, weet ik niet, maar ik ben blij dat ik nu eindelijk van het roken af ben. Ik voel me nu ook stukken gezonder, heb een veel betere conditie en denk niet de hele dag door aan sigaretten. Geweldig!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply