Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘De straat heeft mij Reiki gebracht’

  Op haar 12e gingen haar ouders uit elkaar, op haar 15e was ze wees en op haar 16e woonde ze op zichzelf: de jeugd van Francine van Yperen ging niet over rozen. Haar zware jeugd heeft er wel voor gezorgd dat ze in aanraking is gekomen met Reiki. ‘Mijn vader was een zware alcoholist, ik heb altijd voor mezelf moeten opkomen’, geeft Francine aan.

  In haar jeugdjaren zijn verschillende mensen om haar heen op jonge leeftijd overleden. ‘Ik heb daar veel mensen zitten en ben 10 jaar geleden begonnen met Reiki. Ik ben niet blijven hangen in negatieve dingen, maar heb keihard gewerkt aan mezelf om te komen waar ik nu ben. Zo heb ik naast Reiki nog een passie: biljarten! Ik ben inmiddels Nederlands kampioen’, aldus een trotse Francine.

  Eeuwenoud systeem
  Reiki is een eeuwenoud systeem van genezing waarbij gebruik gemaakt wordt van de universele levensenergie. Door de drukke maatschappij waarin we leven, en door te weinig naar onszelf te luisteren, kan deze stroom van energie geblokkeerd raken. Een Reikimaster kan ervoor zorgen dat die energie weer gaat stromen. ‘Bij Reiki is het heel belangrijk dat je als kanaal fungeert, en niet jouw eigen energie weggeeft’, aldus Francine.

  Behandeling
  Francine legt haar handen op verschillende plaatsen op het (geklede) lichaam. Doordat ze dit met de juiste aandacht en intentie doet, stroomt de universele energie via de handen door het lichaam en kunnen blokkades opgeheven worden. Het lichaam komt tot rust. Francine geeft aan: ‘Reiki brengt je niet alleen lichamelijke ontspanning, maar ook intense rust. Elk persoon heeft gemiddeld 50.000 gedachten per dag. Bij een Reiki­behandeling heb je even geen gedachten. Je gaat echt uit je gedachten. Dit werkt verzachtend, genezend én herstellend.’

  Van een zware jeugd opgeklommen naar reikimaster, erkend medium én Nederlands kampioen biljarten. ‘Ik kwam van de straat, maar door hard te werken, kun je overal komen’, aldus Francine.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply