Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stralend de winter door
  Rate this post

  In de wintermaanden kan je huid door kou, wind, tekort aan vitamine D en de grote temperatuurverschillen tussen buiten en binnen het zwaar te verduren krijgen. Besteed daarom extra aandacht aan je huid. ForYou zette een paar belangrijke tips voor je op een rijtje.

  Reinigen
  Zorg iedere ochtend én avond voor een reiniging die gericht is op jouw huidtype. Gebruik voor de rest van je lichaam milde, hydraterende bad- en doucheproducten en vermijd heet douchen en/of baden. Warm water droogt je huid namelijk extra uit.

  Crème
  Zorg voor een goede, hydraterende gezichtscrème om je huid tegen uitdrogen te beschermen. Gebruik voor de flinterdunne en extra gevoelige huid rondom je ogen een speciale oogcrème. ’s Nachts is een voedende nachtcrème onontbeerlijk, want wanneer je slaapt, neemt je huid veel beter de stoffen op die op je huid zijn aangebracht. Op die manier kun jij er overdag weer goed uitzien.

  Ook de rest van je lichaam kan een goede bodycrème gebruiken. Het beste kun je je lichaam direct na het douchen insmeren, want wanneer je huid nog ietwat vochtig is, neemt deze de crème beter op.

  Hydrateren en voeden
  Ook in de winter is het verstandig om minimaal twee liter water per dag te drinken. Op deze manier zorg je ervoor  dat je huid ook van binnenuit voldoende vocht krijgt.  Eet voldoende vers fruit en groente van het seizoen en neem eventueel extra voedingssupplementen. Dat is niet ­alleen goed voor je huid, maar ook voor de rest van je lichaam én je weerstand!

  Verwennen
  Wil je je huid een extra boost geven, verwen het dan met een voedend en hydraterend masker. Na een kwartier ziet je huid er weer stralend, mooi en fris uit. En daarnaast is het voor jezelf ook nog eens even een heerlijk momentje van ontspanning.

  Het is sowieso belangrijk om regelmatig te ontspannen en je rust te pakken. Wanneer je voldoende slaapt, ziet je huid er ook veel beter uit.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply