Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een stralende huid komt ook van binnenuit

  ‘Je bent wat je eet’ heb je vast en zeker al vaak gehoord. Je huid is voor een groot deel een reflectie van je darmen. Daarom is het ook erg belangrijk om naast het verzorgen van je huid ook aan je voeding en beweging te denken. Elk soort voeding heeft een werking op het hormoonstelsel in je lichaam. Deze hormonen hebben invloed op je hele lichaam. Het warm of koud hebben, zweten, een vette of droge huid en je gesteldheid zijn hier voorbeelden van.

  In ons instituut ontvangen wij vaak klanten met huid­problemen. Tijdens een intakegesprek bespreken we de leefgewoonten en verzorging van de klant. Hier komt vaak naar boven dat voeding een groot knelpunt is. Vaak is er een disbalans in de verhouding tussen groenten, eiwitten en vetten. Wanneer er een disbalans is, kan er een verzuring optreden. En omdat de huid in verbinding staat met je darmen, merk je dat ook meteen aan de huid. De huid wordt dan onzuiver en vertoont veel mee-eters of zelfs acne. Een tekort aan deze vetten kan juist weer voor uitdroging van de huid zorgen. Denk aan een droge / schrale huid met eczeem bijvoorbeeld. Ook hier zien we vaak een disbalans in de voeding. Met de juiste verhouding in eten kun je heel veel bereiken!

  Onze tips voor een stralende huid van binnenuit:
  • Eet genoeg en gevarieerd groente en fruit
  Groenten en fruit zitten enorm vol met antioxidanten die je lichaam en dus ook je huid goed beschermen tegen huidveroudering. Probeer hierin elke dag zoveel mogelijk te variëren. Wissel ook de groentes af, en varieer in kleuren en bereiding. Zo kun je groentes stomen, koken of wokken. Wist je dat klein fruit het beste is om te eten? Bijvoorbeeld bosbessen, aardbeien en frambozen. Ze zijn klein, waardoor ze minder fruitsuiker bevatten en enorm veel antioxidanten. Ook bevatten deze besjes ellaginezuur, dat de afbraak van het collageen tegenhoudt.

  • Gebruik veel kruiden
  Kruiden zijn helend voor je lichaam en maken ook nog eens jouw eten goed op smaak. Daarnaast zijn kruiden rijk aan vitamines en mineralen die ook je lichaam goed beschermen tegen invloeden van buitenaf. Veel kruiden voeden en herstellen het immuunsysteem van je lichaam en de inwendige organen. Hierdoor kunnen ze beter genezen en functioneren ze zoals dat oorspronkelijk bedoeld is.

  • Eet gezonde vetten
  Eet vette vis, olijfolie, avocado, noten en zaden. Deze vetten zijn rijk aan omega 3. Omega 3 houdt de celwand intact, zodat water en voedingstoffen goed de huid kunnen bereiken. Daarnaast biedt de huid een betere weerstand tegen schadelijke stoffen en ontstekingen. Margarine is erg ongezond omdat een heel erg bewerkt product is. Hierdoor bevat het veel transvetten. Een betere keuze daarvoor is kokosvet of roomboter. Ook koken kun je het beste doen in palmvet of kokosolie. Deze worden bij verhitting boven de 25 graden niet schadelijk. Andere oliën zoals olijfolie of zonnebloemolie oxideren, wat erg belastend is voor je lichaam.

  • Vermijd zoveel mogelijk brood, tarwe en pasta
  Tarwe bevat snelle suikers die de suikerpieken sneller laten stijgen. Dit beïnvloedt de talgproductie van je huid, waardoor je sneller last kunt krijgen van onzuiverheden in je huid zoals mee-eters. Betere keuzes voor tarwe zijn spelt, haver en zilvervliesrijst. Haver werkt daarnaast juist ontstekingsremmend.

  • Water
  Drink twee liter water per dag. Water geeft je lichaam energie en werkt zuiverend. Het maakt daarnaast je huid soepel en glanzend. Ook is water het transportmiddel in het lichaam. Het zorgt er immers voor dat alles aan- en afgevoerd wordt door middel van je bloedsomloop.

  • Beweeg een half uur per dag
  Voor een goede stofwisseling van je lichaam en huid kun je het beste een half uur per dag bewegen. Dit zorgt voor het afvoeren van de afvalstoffen in je lichaam, maar ook voor een betere aanvoer van voedingsstoffen naar je organen.

  • Verzorging
  Naast voeding is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. En dat is ontzettend lastig als er zoveel producten verkrijgbaar zijn. In ons instituut kun je langskomen voor een grondige huidanalyse. Tijdens deze huidanalyse meten wij onder andere het vocht- en vetgehalte, het pigment en de stevigheid van de huid. Deze factoren bepalen de conditie van jouw huid. Elke huid is uniek en daarom is het belangrijk om passende huidverzorging te gebruiken.

  Ben jij nieuwsgierig? Boek dan vrijblijvend een intake­gesprek inclusief huidanalyse bij Het Huidinstituut in Oostwold of bij Huidstudio Leek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply