Rate this post
 • Stress aanpakken met voetreflexologie
  Rate this post

  Wij leven in een tijd vol stress. Daardoor raakt ons lichaam van slag. Elk mens reageert anders op stress. De één heeft bijvoorbeeld last van hoofdpijn en slapeloosheid, de ander is rusteloos en kampt met concentratieproblemen. Maar de oplossing is altijd hetzelfde: stress verminderen, bijvoorbeeld met voetreflexologie.

  Voetreflexologie (ook reflexologie of reflexzonetherapie) is een pseudowetenschappelijke alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten.
  Onze handen en voeten hebben reflexzones die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Door een voetreflexmassage ontstaat er een stimulerende werking naar de organen en zal de blokkade zich opheffen, het reinigingsproces in de lymfeklieren zal verbeteren en het lichaam wordt gestimuleerd. De oorzaak van je stress kan Maaike niet wegnemen, maar vaak kun je door de massage en gesprekken / inzichten daarmee zelf aan het werk. Eigenlijk is een soort ‘teamwork’ dus.
  Op den duur ga je merken dat je beter in je vel komt te zitten en ook minder vermoeid bent. Vermoeidheid is namelijk ook zo’n vervelende, veel voorkomende klacht bij stress.
  Maaike’s praktijk, Bodyflex4You, bestaat al dik 14 jaar. Maaike beheerst diverse technieken om het juiste resultaat te bereiken. Ze werkt niet alleen met de westerse methode, maar beheerst ook de Chinese methode, oftewel Chinflex®, en zet ook vaak kleurenpunctuur in. Mooie methoden om het lichaam mee te ontspannen.
  Maaike is beëdigd massagetherapeute, is aangesloten bij een beroepsvereniging en staat vermeld in de Zorggids. Vanuit het aanvullende verzekeringspakket worden haar behandelingen door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply