Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stress aanpakken via de voeten
  Rate this post

  Stress zorgt ervoor dat de energie niet lekker meer kan stromen door je lichaam… Je zit niet lekker in de flow, je hebt allerlei klachten zoals hoofdpijn of migraine, spijsverteringsklachten, een kort lontje, moeheid, koude voeten enzovoort.

  De Chinezen snapten 3000 jaar geleden al dat lichaam en geest samen één zijn en dus invloed op elkaar hebben. Alles in de wereld heeft een balans. Dat geldt ook voor ons lichaam. De ideale balans is zoals het ‘yin & yang’-symbool dat we allemaal wel kennen. Is ons lichaam uit balans, dan vervormt het ‘yin & yang’-teken en krijg je lichamelijke en/of mentale klachten. In China zeggen ze in het ziekenhuis: ‘Als je koude voeten hebt, ben je ziek’ en in Nederland blijven we nog jaren doorlopen met koude voeten! Het lichaam liegt niet en geeft steeds signalen af. De kunst is dat je leert luisteren naar deze signalen.
  TCG-therapie en voetreflextherapie kunnen helpen. Bij TCG-therapie wordt in kaart gebracht waar er blokkades in het lichaam zitten, en deze worden dan met een combinatie van Chinese technieken behandeld. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten, wordt het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd. In beide therapieën wordt de combinatie gemaakt tussen westerse en Chinese technieken.
  Angela is afgestudeerd TCM-therapeut volgens de BOCAM-methode en is bevoegd leraar in QiGong en Tai Chi. Eind 2017 heeft zij haar diploma Psychosociale Basiskennis behaald, en op dit moment is zij bezig met een 3-jarige hbo-studie voor VoetreflexPlus Therapeut.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply