Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stress? Blijf er niet mee rondlopen!
  Rate this post

  Stress. Iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress brengt je lichaam in een staat van paraatheid. Je polsslag versnelt, je spieren spannen zich en je ademhaling wordt sneller en dieper. Dat is niet erg, als het kortdurend is. Je moet je daarna wel weer kunnen ontspannen. Het is wel erg als het lang duurt en je niet meer kunt ontspannen. Dit is ongezond.

  Maar liefst 12 op 100 bezoeken aan de huisarts hebben te maken met stress- en vermoeidheidsklachten. Symptomen zijn: niet meer kunnen ontspannen, slecht slapen, hartklop­pingen en spierpijnen. Je lichaam en geest raken oververmoeid. Hoewel lichamelijke en geestelijke vermoeidheid verschillend zijn, bestaan die twee vaak samen. Als je lang genoeg licamelijk uitgeput bent, zul je ook geestelijk moe worden. Als je extreme vermoeidheid ervaart, kun je op een gegeven moment niet meer functioneren op je normale niveau. Je raakt uitgeput. Dit is meer dan je slaperig voelen en niet in staat zijn om je goed te concentreren. Dit bouw je op door langdurig blootgesteld te staan aan stress en spanningen, door bijvoorbeeld onzekerheden op het werk of in de privésfeer.
  Blijf er niet mee rondlopen! Word je ervan bewust en zoek hulp. Samen gaan wij op zoek naar de oorzaak en maken wij een plan van aanpak, zodat jij na verloop van tijd weer beter in je vel zit en weer kunt funtioneren op het niveau dat voor jou goed voelt.
  Ik ben verpleegkundig specialist en orthomoleculair hormoontherapeut, en ben aangesloten bij Care for Women.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply