Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Stress, concentratieproblemen of sombere buien?

  Heb je het idee dat het je steeds meer moeite kost om alle ballen in de lucht te houden? Werk, gezin, sport, mantelzorg, hobby’s: je doet het met liefde, maar soms wordt het te veel! Klachten als stress, concentratie- en geheugenproblemen, moeilijkheden met slapen, vermoeidheid en sombere buien komen veel voor bij vrouwen. Gelukkig is er een oplossing!

  Neurofeedbacktraining werkt oplossingsgericht. Het wordt gebruikt bij diverse klachten die voortvloeien uit het drukke leven dat we tegenwoordig hebben. Ruim 10% van de klachten bij huisartsen is stressgerelateerd. Het komt dus veel voor, want de meeste mensen gaan niet eens naar de huisarts met deze klachten. Stress kan zich op verschillende manieren uiten: gevoelens van opgejaagdheid of prikkelbaarheid, een druk of chaotisch gevoel in het hoofd, concentratieproblemen, het gevoel dat je geheugen je in de steek laat, somberheid of zelfs depressiviteit, (extreme) vermoeidheid, soms zelfs fysieke pijn. In sommige gevallen ontwikkelt dit zich tot een burn-out.

  Stress
  Hoe werkt stress eigenlijk? Stress zorgt ervoor dat je lichaam in staat van paraatheid komt. Spieren spannen zich aan, de hartslag wordt sneller en men ademt sneller en dieper. Dit is normaal bij een examen, een sollicitatiegesprek of wanneer je een groep mensen moet toespreken. Dan is dit nodig zodat je alert kunt reageren of de concentratie kunt opbrengen voor een moeilijke taak. Maar daarna moet de spanning weer afnemen. Dat is normaal, maar als deze spanning niet afneemt na de inspanning, wordt het ongezond. Stress kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een drukke baan in combinatie met het runnen van een gezinsleven. Komt dit je bekend voor? Zorg dat je geen burn-out krijgt, blijf niet doorgaan, maar zoek een ­oplossing. Er is namelijk een oplossing: neurofeedback.

  Fitness voor het brein
  Neurofeedback is fitness voor het brein, en geschikt voor iedereen. Neuroptimal®, het softwareprogramma dat wordt gebruikt in de praktijk van Neurofeedback Rhoon, is uniek. Sensoren op het hoofd registreren informatie over de hersengolven, terwijl je naar een film kijkt of muziek luistert. Deze informatie wordt teruggekoppeld naar de hersenen, door korte onderbrekingen in beeld en geluid (feedback). Niet moeilijk of pijnlijk, maar juist leuk en ontspannend.

  Neurofeedback optimaliseert de hersenfuncties. De balans tussen verschillende hersengolven en de samenwerking tussen beide hersenhelften wordt verbeterd. Je brein wordt als het ware ge-reset. Dit resulteert al snel in een rustiger gevoel in je hoofd. Je gedachten malen niet meer, en je piekert minder. Verder uit het zich in een verbetering van je concentratie, je zit lekkerder in je vel, je bent weer vrolijk en slaapt normaal. Je kan het leven weer aan!

  Het lijkt simpel, en dat is het ook. Geen lange gesprekken, of moeilijke vragen, maar juist even tijd om weg te dromen bij een film of bij muziek. Ondertussen worden je hersenen getraind om weer optimaal te gaan functioneren. Dit gebeurt op onbewust niveau, dus je leert zonder dat het je moeite kost.

  Annemiek van Ravens en Tom Rutter van Neurofeedback Rhoon zijn sinds 2010 actief met neurofeedbacktraining. Wil je meer weten? Neem contact op, of maak een afspraak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply