Rate this post
 • Stress? Denk aan je voeding!
  Rate this post

  Heb je last van klachten als concentratieproblemen, een negatieve stemming, slapeloosheid en vermoeidheid, prikkelbaarheid en/of hoofdpijn? Dan kun je te maken hebben met stress.

  Stress ontstaat door interne en externe prikkels, ook wel ‘stressoren’ genoemd. Hier moet het systeem zichzelf aan aanpassen. Ook hebben we impulsen nodig om goed te functioneren, en normaliter hebben we voldoende vermogen om in voldoende mate op de veroorzakers van stress te reageren. Langdurige stress is echter ongezond!Wanneer er te veel stressoren zijn, en dit met name te lang voortduurt, kan er ‘distress’ ontstaan. Distress werkt blokkerend, veroorzaakt vervelende lichamelijke effecten, geeft onbehaaglijke gevoelens, concentratieproblemen en psychische verstoringen en werkt prestatieverminderend.
  Heb je er wel eens aan gedacht dat je voeding stress in de hand kan werken? De volgende voedingsmiddelen kun je maar beter vermijden: suikers en geraffineerde koolhydraten (witmeel en dergelijke) en alcohol. Drink minder koffie en eet minder vlees, maar eet wel meer vis.

  Voedingsmiddelen die de algehele gezondheid kunnen stimuleren en de stressbestendigheid kunnen verbeteren, zijn groenten en fruit, supplementen als omega-3 en omega-6 vetzuren, vitamine C, vitamine B complex, magnesium en kalium. Middelen met een anti-carcinogene werking zijn de mineralen selenium, germanium, zink en vitamine C.
  Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Orthomoleculaire praktijk René Struwe.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply