Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stress doet meer met je dan je denkt
  Rate this post

  Hoe zit het met jouw stressniveau? We hebben met zijn allen het afgelopen jaar nogal wat voor onze kiezen gehad. Angst en ongerustheid zorgden voor slapeloze nachten. Er waren zorgen over de gezondheid van jou en je dierbaren, zorgen over het voortbestaan van je baan en inkomen en onvrede over alles wat ineens niet meer kon en mocht. En dat alles heeft voor veel stress gevolgd.

  Al heeft ‘stress’ vaak een negatieve klank, toch is het op zich een heel waardevol mechanisme. In een stresssituatie komen er ineens stofjes vrij die je in staat stellen om snel en adequaat te reageren. Dat komt goed van pas als je bij het oversteken ineens opzij moet springen voor een voorbijrijdende auto of wanneer je moet presteren bij een belangrijke wedstrijd. Het is alleen wel de bedoeling dat je je lichaam daarna weer de kans geeft om te herstellen. En dát is nu juist waar het bij ons vaak aan schort. We staan vrijwel continu ‘aan’ en dat kan op den duur voor vervelende klachten zorgen.

  Emoties
  ‘Ik zie in mijn praktijk momenteel bijvoorbeeld veel mensen met nek-, rug- en schouderklachten’, realiseert Paula Kobayashi zich. ‘Dit kan komen doordat er meer thuis wordt gewerkt, en vaak niet altijd onder ideale omstandigheden, maar tijdens de shiatsumassages komen er ook vaak allerlei onderliggende klachten en emoties los. Dat komt doordat ik bepaalde blokkades losmaak. Soms waren cliënten zich er niet eens van bewust dat er onderliggende problemen waren, maar door de emoties die loskomen en het uitspreken ervan, valt er vaak letterlijk een last van hun schouders. Het is iets waar ze voor zichzelf dan verder mee aan de slag moeten, maar de eerste stap is al gezet. Daarom adviseer ik mijn cliënten ook om, zeker wanneer ze van zichzelf weten dat hun spieren snel weer gaan vastzitten, preventief om de paar weken een algehele lichaamsmassage te ondergaan. Dan blijven alle energiebanen beter doorbloed en kun je gemakkelijker met stress omgaan.’

  Shiatsu kan worden ingezet bij onder andere:
  – vermoeidheid
  – hoofdpijnklachten
  – rug-, nek- en schouderklachten
  – burnout- en stressgerelateerde klachten
  – RSI
  – menstruatieklachten
  – sportblessures
  – allergieën
  – overgangsklachten

  Gediplomeerd docent
  Paula Kobayashi-van Luit is Master Namikoshi Shiatsu, gediplomeerd docent, en al ruim 30 jaar actief werkzaam als Medisch Shiatsu therapeute. In de praktijk werkt zij vooral om medische klachten te verhelpen, maar zij heeft in Japan de techniek geleerd om schoonheidsspecialisten en masseurs in de wellness te leren stressgerelateerde klachten te doen verminderen. De cursus geeft zij op de Kobayashi Medisch Shiatsu Academy.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply