Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stress: je bent niet de enige
  Rate this post

  Het verhaal van Sandra (39 jaar): ‘Eigenlijk hikte ik er al tijden tegenaan. Zaken als perfectionisme en overdreven kritisch op mezelf zijn, zijn me van jongs af aan niet vreemd. In het bedrijfsleven had ik ook de neiging om mezelf constant te overvragen: ik wilde degene zijn met de beste werkprestaties en zo hoog mogelijk op de carrièreladder eindigen. Dit alles zorgt voor veel stress. Om niet in een burn-out terecht te komen, heb ik hulp gezocht want spanning en stress begonnen mijn leven te beheersen.’

  Het verhaal van Sandra staat niet op zichzelf. In mijn praktijk zie ik veel vrouwen van rond de veertig die last hebben van stress. Deze stressklachten komen vaak voort uit het combineren van een verantwoordelijke baan met een gezin. Stress zorgt voor een disbalans in de hormonen, wat ook nog eens versterkt door de effecten van de overgang. Daardoor wordt het bijvoorbeeld lastiger om te multitasken en het grote overzicht te bewaren. Dit terwijl je het liefst alles tegelijk wilt doen omdat je zo’n groot takenpakket hebt. Het gevolg: stress. Niet alleen voel je je door je stress benauwd en krijg je het warm, maar je bent ook sneller geïrriteerd, je voelt je eerder vermoeid en je kunt last krijgen van hartkloppingen en hoofdpijn.

  Weer in (hormonale) balans

  De klachten die jij ervaart, geven aan dat jouw lichaam de (hormonale) balans is kwijtgeraakt.
  In mijn praktijk help ik om het evenwicht weer terug te brengen. Na een uitgebreide intake met veel vragen en doorvragen, ga ik puzzelen om tot een op maat gemaakt behandelplan te komen. In veel gevallen is het een disbalans in de hormonen of het darmstelsel, die samen met de voeding, levensstijl en stress ervoor zorgen dat vrouwen niet lekker in hun vel zitten. De behandelingen die ik aanbied, zijn erop gericht om de balans weer terug te brengen. Hierbij zet ik reflexologie en hormoonfactortraining in, waarmee je lichaam het juiste zetje krijgt om weer in balans te komen.

  Er is meer nodig: Hormoonfactortraining
  Reflexologie zorgt voor veel vooruitgang, maar optimaal resultaat wordt behaald in een combinatie met coaching rond voeding, leefstijl en stressbeperking. Deze coaching bied ik aan vanuit mijn visie als Hormoonfactortrainer. Om precies te zijn is ‘de Hormoonfactor’ een gezondheidsprogramma dat jouw hormoonsysteem weer in evenwicht brengt, en je handvatten geeft om je leefstijl blijvend te veranderen. De drie pijlers spelen een belangrijke rol in het bereiken en vasthouden van de (hormonale) balans.

  Sandra
  Bij Sandra werkte deze vorm van begeleiding en ondersteuning heel goed. Door de combinatie van coaching én reflexologiebehandelingen zijn haar klachten een stuk minder geworden. Ze ervaart meer rust, en is goed op weg om haar leefstijl blijvend te veranderen. Geen lange dagen meer op kantoor, maar de juiste voeding en voldoende ontspanning en slaap. Ze ondergaat nu elke zes weken een reflexbehandeling. Het ontspant haar en ze merkt dat ze daardoor beter in haar vel zit!

  Lisette Tiggelaven

  Vergoedingen
  Reflexologie wordt door de meeste zorgverzekeraars in een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed. Neem contact op met je zorgverzekeraar of kijk hiervoor in je polis.

  Mijn allerbelangrijkste advies voor andere vrouwen is dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Als je dat doet, ervaar je je hele leven lang plezier en energie. Graag help ik je daarbij, bijvoorbeeld met een heerlijke reflexmassage.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply