Rate this post
 • Stress? Laat die wegmasseren!
  Rate this post

  ‘Stress’ is iets wat iedereen in een bepaalde mate heeft, en hoeft niet iets nagatiefs te zijn. Maar het kan ook zijn dat de spanningen zich ophopen in het lichaam. Deze stress kan zich uiten in hoofd, schouder of nekpijn, soms met uitstralingen naar de schouderbladen en rug. Met name mensen die langere tijd een verkeerde werkhouding aan­nemen, kunnen er last van krijgen. Gelukkig kan massage helpen om de stress te verdrijven.

  Jacqueline Jansma merkt in haar massage­praktijk aan huis dat er steeds meer mensen zijn met stress. Zij kan de opgehoopte spanning in de spieren wegmasseren, zodat de klachten verdwijnen en de cliënt een gevoel van ontspanning ervaart.
  Voor de aanpak van stressklachten biedt Jacqueline verschillende oplossingen. Zo kan een ontspanningsmassage worden gecombineerd met hotstone. De warmte zorgt voor ontspanning.
  Bij een hoofdmassage wordt er met behulp van massagebewegingen op de drukpunten gezorgd voor een vermindering van blokkades en voor meer verlichting.
  Verder kan Jacqueline aquassage inzetten, voor cliënten die veel last hebben van rugpijn. De cliënt gaat hierbij liggen op een comfortabel warmwaterkussen. Vervolgens wordt met behulp van olie gemasseerd tussen de rug en het kussen.
  Een triggerpointmassage ten slotte richt zich op de pijnpunten (‘triggers’) die bepaalde klachten veroorzaken. Deze punten kunnen zich bevinden op een andere plek dan de plaats waar de pijn gevoeld wordt.
  Jacqueline vindt het heel mooi om cliënten te helpen door de verkramptheid in de spieren door middel van massage op te heffen. Vaak zijn stressklachten al met één massage aan te pakken; soms zijn meerdere behandelingen nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply