Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stress? Laat je prikken!
  Rate this post

  Als je ‘gewoon’ gezond bent, is je lichaam in ‘balans’ en circuleert je energie probleemloos door je lichaam. Maar wanneer je te maken hebt met klachten zoals stress, dan is die balans verstoord. Dit kan leiden tot fysieke klachten zoals hoofdpijn of vermoeidheid, maar ook tot gedragsveranderingen, zoals het in je schulp kruipen of agressie. Acupunctuur is een middel om het evenwicht te herstellen.

  In onze westerse cultuur zijn we bij klachten vooral geneigd om naar het probleem te kijken, terwijl de oosterse geneeswijzen meer gericht zijn op het aanpakken van de oorzaak. ­Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Dit is een ­holistische geneeswijze die al meer dan 2000 jaar met behulp van onder andere polsslag- en tongdiagnose de oorzaak van klachten achterhaalt en deze met behulp van onder andere acupunctuur, kruiden- en voedingstherapie behandelt, waardoor klachten verminderen.
  Bij acupunctuur worden een aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam die zorgen voor het opheffen van een blokkade van de energie. Om de juiste punten te vinden, heeft de acupuncturist een jarenlange studie moeten volgen, zodat hij/zij weet welke punten geprikt moeten worden en voor welk energetisch gewenst effect. Hiermee wordt de blokkade opgeheven en het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangezet, waardoor de klachten verminderen en ­uiteindelijk verdwijnen. Het plaatsen van de naalden is nauwelijks voelbaar.
  Acupunctuur kan ook prima ingezet worden ter ondersteuning van andere therapieën. Als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, worden acupunctuur­behandelingen grotendeels vergoed.
  Blijf dus niet langer zitten met stressklachten en laat je prikken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply