Rate this post
 • Stress? Laat je prikken!
  Rate this post

  Als je ‘gewoon’ gezond bent, is je lichaam in balans en circuleert je energie probleemloos door je lichaam. Maar wanneer je te maken hebt met klachten zoals stress, dan is die balans verstoord, en dat kan leiden tot fysieke klachten zoals hoofdpijn of vermoeidheid, maar ook tot gedragsveranderingen, zoals het in je schulp kruipen of agressie. Acupunctuur is een middel om het evenwicht te herstellen.

  Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten vermindert en ook preventief werkt.
  Bij acupunctuur worden een klein aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam die zorgen voor een blokkade van de energie. Om de juiste punten te vinden, onderzoekt de acupuncturist eerst onder meer je tong, je polsen en je handen, die veel informatie geven over hoe je energetisch in elkaar steekt. De naalden heffen de blokkade op, zodat je lichaam zichzelf kan herstellen en de klachten verdwijnen.

  Cosmetische acupunctuur
  Schoonheid wordt vaak verbonden met bepaalde uiterlijke vormen: jong zijn en een rimpelloos gelaat, ook al zeggen we vaak: ‘ware schoonheid zit van binnen’. Maar we tellen onze rimpels en daarmee vellen we een oordeel over onszelf en anderen.
  Schoonheid zit echter noch aan onze buitenkant noch van binnen. Schoonheid straalt door ons heen van binnen naar buiten en is sterk verbonden met de vibratie van ons fijnstoffelijke lichaam en onze zielekwaliteit. Dit zijn bij uitstek de gebieden waarop cosmetische acupunctuur invloed uitoefent.
  De sporen van verdriet, wanhoop en ziekte vormen gedurende het leven laagje voor laagje een masker. Blokkades in de levensenergie hebben invloed op de gezichtsspieren die onze mimiek, dus onze uitdrukking, bepalen. Dit masker staat tussen ons en de wereld in. Het is wat gezien wordt, maar wat ook ons zicht op de wereld bepaalt, waardoor onze nieuwe ervaringen negatief gekleurd worden.
  Cosmetische acupunctuur laat de eigen stralende schoonheid weer ontwaken door laagje voor laagje dit masker te laten verdwijnen. In het gezicht en hals zijn veel acupunctuurpunten die invloed hebben op psychosomatische klachten en de energiebalans. Door het plaatsen van naalden verdwijnt laagje voor laagje het masker dat de stralende schoonheid bedekt, waardoor een verjongingseffect bereikt wordt. De gezichtsuitdrukking wordt ontspannen en het energieniveau gaat omhoog, waardoor verouderingsverschijnselen verdwijnen. De hormoonhuishouding komt in balans, menstruatie- en overgangsklachten verminderen of verdwijnen. Er is een effect op de algemene gezondheidstoestand en de zintuigen gaan beter werken. De stemming verbetert en het zicht op de eigen mogelijkheden en toekomstvisie verruimt zich, doordat oude, vastzittende blokkades worden opgeheven. De huid verjongt zich, is beter doorbloed, wordt steviger en rimpels vervagen. Een duidelijk verjongingseffect kan worden bereikt.

  Gezichtsacupunctuur
  Het gezicht is de spiegel van het hart, en alles wat verknoopt is op het gebied van het hart, toont zich in het gezicht. Door gezichtsacupunctuur worden de knopen op het gebied van het hart weggehaald, gaat de energie van het hart stromen en komt de innerlijke stralendheid en schoonheid naar boven. Mensen vragen dan ook vaak aan degenen die deze behandeling ondergingen: ‘Ben je verliefd?’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply