Rate this post
 • Stress? Massage!
  Rate this post

  Veel mensen hebben last van chronische vermoedheid en stress. Vooral kantoormedewerkers met een hoge werkdruk kunnen te maken krijgen met ‘werkstress’. De stress leidt vaak tot klachten in de nek, schouders en/of rug, met uitstraling naar het hoofd: hoofdpijn. Massage kan helpen om de stress te verdrijven. 

  In zijn praktijk RelaxingU geeft Marcel Looijen verschillende massages, waaronder ontspanningsmassages. Een goede massage op de nek, schouders en rug werkt namelijk ontspannend, zodat de opgehoopte stress verdwijnt. En omdat je ontspannen bent, word je ook minder gevoelig voor stress: je kunt gewoon meer hebben. Een aanvullende voorhoofdmassage kan helpen om de hoofpijn weg te nemen.
  De ontspanningsmassage kan ook worden gegeven in combinatie met een bindweefselmassage. Met een bindweefselmassage wordt de laag tussen de spieren en de huid behandeld. Wanneer het lichaam met een spier veelvuldig dezelfde houding aanneemt, gaat het bindweefsel de spier helpen. Het bindweefsel omsluit de spier, en zo kost het de spier minder moeite om dezelfde houding in te nemen. Het nadeel hiervan is dat de spier minder zuurstof en andere nodige voedingsstoffen krijgt en dat de spier lui wordt. Door de massage wordt de omsluiting van bindweefsel ongedaan gemaakt. Dit verbetert de doorbloeding en de voeding van de spieren.
  Het aantal benodigde massages is afhankelijk van de mate van stress. Soms is één massage al voldoende, maar in de meeste gevallen zijn met twee massages de klachten te verhelpen. De tweede massage volgt dan enkele weken na de eerste, omdat het lichaam enige tijd nodig heeft om zich te herstellen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply