Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stress – vermoeidheid – opgebrand?
  Rate this post

  Het aantal mensen met een burn-out neemt enorm toe. De laatste paar jaar is dit aantal met 25% gegroeid. Eerst ging het nog over mensen rond de veertig jaar, nu treft het zelfs twintigers. Dit is alarmerend.

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen acute en chronische stress. Burn-out wordt veroorzaakt door de toename van chronische stress. Het lichaam blijft lang veel harder werken dan het kan. Dit kan leiden tot fysieke klachten of aandoeningen en een burn-out.
  Oorzaken van een burn-out zijn een te hoge sociale druk, een te hoge werkdruk, te weinig erkenning en te veel ballen in de lucht houden. Deze oorzaken, in combinatie met thema’s als perfectionisme, overdreven plichtsgetrouw (gezien willen worden) en werkverslaving (niet lui mogen zijn), maken dat je een burn-out krijgt. Symptomen zijn rusteloosheid, slapeloosheid, chronische vermoeidheid, emotionele instabiliteit, concentratie­problemen, vergeetachtigheid en lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nekklachten en geen energie. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Rust, ontspanning, lichaamsbeweging en goede voeding helpen je een stuk op weg.
  Om ervoor te zorgen dat je weer helemaal fysiek en mentaal fit wordt, is het vaak nodig om naar de onderliggende patronen te kijken. Waarom doe je wat je doet? Daarvoor kun je bij mij terecht. Ik begeleid mensen preventief en bij diagnose ‘burn-out’. Ik werk holistisch. Dit betekent dat ik jou als geheel bekijk, dus lichaam, geest en ziel. Ik begeleid jou om weer thuis te komen in en bij jezelf en zorg voor praktische handvatten waarmee je aan de slag kunt. Herken je je hierin? Neem contact met me op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply