Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Stress versus vermoeidheid
  Rate this post

  In de natuur bestaat het leven vooral uit overleven en voortplanten. De mens met zijn zoogdierenbrein is daarnaast nog druk met samenleven in sociale structuren. Dit biedt mooie uitdagingen en ervaringen, maar levert in de huidige tijd regelmatig te veel stress en vermoeidheid op.

  Te veel stress gaat ten koste van je gezondheid, maar zonder stress wordt overleven een lastig verhaal. In bedreigende situaties, zoals honger, gevaarlijke dieren of een ongeluk, raakt het lichaam van nature in de stress. Dit zorgt voor opperste alertheid om te vluchten of te vechten. Voor de oermens soms een zaak van leven of dood.
  Tegenwoordig vormen vooral de vele ­verplichtingen, geldzorgen en relatie­problemen een bedreiging voor de mens. Of slecht slapen, spijsverteringsproblemen, chronische pijn en allergieën.
  Voor het lichaam allemaal vormen van ‘gevaar’ en dus stress. Het lichaam is voortdurend bezig om te overleven en werkt heel hard om zoveel mogelijk in balans te blijven.
  Langdurige stress kan leiden tot (chronische) vermoeidheid. Onvoldoende eten of veel kant-en-klare voeding eten kan ook voor vermoeidheid zorgen. Het lichaam kan dan niet genoeg goede brandstof produceren om alle lichaamsfuncties van energie te voorzien. Om het natuurlijke vlucht/vechtgedrag te simuleren, is het belangrijk om in stressvolle periodes voldoende te blijven bewegen. Dus eet en beweeg goed.
  Heb jij soms ook het gevoel dat je aan het overleven bent? Of zou je je graag weer energieker voelen? Mogelijk dat Leef Bewust Amersfoort je hierin kan begeleiden met voedings- en leefstijladvies. Via een eerste kennismaking bespreken we de mogelijkheden en kijken we welke begeleiding het beste past bij jouw gezondheidswensen. Iets voor jou?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply