Rate this post
 • Stress: wat kun je er zelf aan doen?
  Rate this post

  Herken je dat? Dat je vindt dat je geen ‘nee’ mag zeggen als iemand iets van je vraagt? Omdat je misschien bang bent dat die ander je niet aardig meer vindt als je ‘nee’ zegt? Terwijl je er eigenlijk geen tijd voor hebt, of je je had verheugd op een avondje voor jezelf? Of dat je vindt dat je altijd alles goed moet doen, bijvoorbeeld toch minimaal een 8 halen?

  Met behulp van de Rationeel Emotieve Training (RET) kun je leren om het ‘moeten’ om te zetten in ‘ik wil …’, ‘ik kies ervoor om …’ of ‘het zou fijn zijn als …’. Natuurlijk zou het fijn zijn als je andere mensen een dienst kunt bewijzen, maar betekent het dat je dat dan ook altijd moet doen? Vindt die ander jou opeens niet meer aardig als je een keer voor jezelf kiest?

  Natuurlijk is het fijn om dingen goed te doen, maar is het altijd nodig om een 8 te halen? En wat zegt het over jou als je een keer een onvoldoende scoort? Ben je dan een mislukkeling of ben je ook een mens die fouten mag maken?

  We bezorgen onszelf stress als we eisen stellen aan onszelf, aan anderen of aan de wereld. De RET helpt je om bewust keuzes te maken en zelf regie te nemen over je leven. En stress om te zetten in rust en ruimte…

  De RET is praktisch, effectief, in het ‘hier en nu’ en helpt je om te accepteren wat je niet kunt veranderen en aan te pakken wat je wel kunt veranderen. Nieuwsgierig? Op mijn website kun je hier meer over lezen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply