Rate this post
 • Stress? Zo kom je weer op adem!
  Rate this post

  Stress is van oorsprong het systeem wat je helpt om te presteren. Het zorgt ervoor dat adrenaline in je lichaam vrijkomt waardoor je op scherp staat. Maar wanneer je teveel spanningen in je lichaam hebt, slaat je lichaam ‘alarm’.

  Na een langere periode van stress raakt je energie op, je voelt je gejaagd door de doorlopende druk en wellicht komen er ook een paar pijnklachten tevoorschijn. Je wilt graag weer een gezond en gebalanceerd lichaam, maar hoe?

  Invloed van beweging
  Het is begrijpelijk dat je in een stressvolle periode niet te veel erbij kunt hebben. Je hebt al genoeg andere zaken aan je hoofd. Beweging is een makkelijke manier om je hoofd weer leeg te krijgen. Tijdens sport, wandelen of fietsen focus je je namelijk op iets heel anders dan je eigen gedachtes. Bovendien geeft het je weer nieuwe energie doordat je lichaam adrenaline aanmaakt. Probeer daarom beweging regelmatig in te plannen en iets te doen wat je leuk vindt!

  Laagdrempelig bewegen
  Om beweging vol te houden, is het belangrijk dat het laagdrempelig is. Sporten die je eigenlijk overal en altijd kunt uitvoeren, zijn bijvoorbeeld:
  – Yoga: deze sport staat bekend om zijn ontspannende werking. Je spant je spieren bewust aan en voert oefeningen uit op basis van je ademhaling, wat voor rust zorgt in je lichaam en geest.
  – Hardlopen: hoewel hardlopen wel inspanning vraagt, is het ook een fijne uitlaatklep bij stress. Er komt dopamine vrij waardoor je je goed voelt, het is goed voor je brein en je botten en gewrichten worden sterker.
  – Wandelen: ook wandelen is bijzonder effectief. Mensen zijn van oudsher ‘scharrelaars’. Oorspronkelijk bewogen we de hele dag een beetje. Door dagelijks een blokje om te gaan ben je buiten en tegelijkertijd in beweging. De frisse lucht en de omgeving kunnen daarbij ook voor ontspanning zorgen.

  Liefde voor gezondheid
  Ben je op zoek naar goede en professionele begeleiding bij het behouden of behalen van een gezond gewicht? Kun je nog wel wat persoonlijke tips en adviezen gebruiken over het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding, bewegen en leefstijl? Dan ben je bij gewichtsconsulent Miranda Slagter- Zwier van A Love 4 Health aan het juiste adres! Miranda helpt je graag om jouw liefde voor je gezondheid te vinden.

  Tip!
  Om een gebalanceerd en gezond lichaam te krijgen, is alleen bewegen slechts het eerste stukje van de gehele puzzel. Voeding, maar ook slaap zijn belangrijke aspecten. Zorg daarom dat je in een week voldoende slaapt. De meeste mensen hebben rond de acht uur slaap per nacht nodig. Kom je moeilijk in slaap? Pak dan niet je telefoon erbij. Door rustig wat te lezen of te liggen in bed, geef je je hoofd meer rust en val je sneller in slaap.

  Wist je dat…
  …door te sporten er serotonine en endorfine vrijkomt die stresshormonen kunnen neutraliseren?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply