Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een stuk vrijheid terug
  Rate this post

  Alarmering is een simpele oplossing om je thuis veiliger te voelen. Met één druk op de knop wordt hulp ingeschakeld als je bijvoorbeeld bent gevallen of als je je onwel voelt.

  Tangenborgh biedt alarmering aan in heel Zuidoost-Drenthe. Iedereen kan alarmering krijgen. Hier zijn geen eisen aan verbonden en er is ook geen lidmaatschap voor nodig. Een verzorgende van Tangenborgh gaat bij een aanvraag van alarmering eerst persoonlijk langs bij de aanvrager. Zaken die belangrijk zijn om te weten, bijvoorbeeld ziektebeelden, worden genoteerd in een dossier. Hierin staat ook wie er gebeld kan worden als er wat aan de hand is. Zo weten we van te voren waar we rekening mee kunnen houden als de klant op de alarmknop drukt en kunnen we specifieker handelen.

  Meer vrijheid en zelfvertrouwen
  Alarmering geeft mensen vaak een stuk vrijheid terug. Zo zijn er mensen die weer alleen durven te gaan douchen (het alarmapparaat is waterbestendig) of ze durven weer gewoon door hun eigen huis te lopen. Ze krijgen meer vertrouwen en zijn minder beperkt. Alarmering draagt eraan bij dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.

  De alarmering komt bij Tangenborgh binnen op de dichtstbijzijnde woonzorglocatie. Door middel van een spreek-luisterverbinding vraagt de medewerker wat er aan de hand is. Hij/zij kan dan actie ondernemen door een zorgmedewerker te sturen of in nood een ambulance in te schakelen. Als er geen contact wordt gekregen, gaan ze er onmiddellijk heen.
  Indien nodig kan bij een aanvraag van alarmering dezelfde dag nog alles geregeld zijn. De kosten voor alarmering zijn rond de € 20,- per maand. Het sleutelkluisje en installeren hiervan kost eenmalig rond de € 65,-.

  Meer weten of alarmering aanvragen? Bel dan met Wijkzorg Tangenborgh (0591-687410) of mail naar wijkzorg@tangenborgh.nl

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply