Rate this post
 • Stuur je eigen loopbaan
  Rate this post

  Een loopbaan die recht doet aan jouw unieke talenten en vaardigheden. Je zit in de flow. Je hebt iedere dag zin om aan het werk te gaan. Je voelt je thuis in je werk. Je bent helemaal op de juiste plek. Herken jij dat gevoel? Of juist helemaal niet?

  De meeste mensen hebben meer behoefte aan zelfsturing binnen hun loopbaan. Ze hebben het gevoel dat ze niet helemaal op de juiste werkplek zitten. Als jouw jouw talenten maar niet op waarde geschat worden, je steeds weer over het hoofd wordt gezien, wil je het graag anders doen. Maar als je aarzelt, groeit je vrees. Als je waagt, groeit je moed!

  Tijd voor verandering
  Irma is loopbaancoach bij Irma Profijt-Doorlag. Je kunt hier terecht voor coaching, training en advies. Irma: ‘Ik had een leuke baan, bij een prima werkgever. En toch, steeds vaker bekroop mij het gevoel dat ik niet meer op mijn plaats zat. Waar dat precies in zat kon ik niet goed duiden,  maar mijn gevoel gaf steeds sterker aan dat het tijd was voor verandering. Natuurlijk, het is fijn om te werken bij een werkgever met veel mogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden, maar je zit als het ware in een gouden kooi: ook al staat de deur van die kooi wagenwijd open,  je kunt, of durft, er eigenlijk niet uit.’

  Wees meer zichtbaar
  ‘Ik heb het geluk gehad dat er iemand op mijn pad kwam, die mij heeft geholpen in deze periode. Door kritisch naar mezelf te kijken, door eens stil te staan bij wat ik nu eigenlijk echt wil en kan, door op zoek te gaan naar mijn levensmissie, was ik eindelijk weer aan het bepalen welke kant het opging met mijn loopbaan. Ik had het stuur van mijn loopbaan weer in eigen handen. Dat gaf me zoveel kracht en moed, dat ik op 53-jarige leeftijd, de veilige en goed betaalde baan achter me liet en het onzekere leven als zelfstandig ondernemer instapte. Het is nu mijn levensmissie geworden om andere vrouwen te helpen om meer zelfvertrouwen, meer regie en zelfsturing te ontwikkelen, zodat ze meer zichtbaar zijn. Om vanuit deze zichtbaarheid dat te bereiken wat je echt wilt. Om die baan te vinden, waarin jij tot je recht komt. Om die baan te vinden,  waarin je wél met plezier werkt.’

  Jou op weg helpen
  ‘Ik weet hoe moeilijk het is om in je eentje een weg van ­verandering te bewandelen: om de stappen te nemen die nodig zijn om iets los te laten, iets achter je te laten, om iets nieuws te beginnen. Maar jij hoeft het niet alleen te doen. Graag ga ik met jou een stukje op weg, om dat steuntje in je rug te zijn die je juist dan zo nodig hebt.  Dat steuntje in de rug zijn, doe ik op een manier die zich kenmerkt door aandacht voor jou en jouw verhaal.  En door een methodische en resultaatgerichte aanpak waarin jouw ‘ontdekkingstocht’ centraal staat, om zo weer het stuur van jouw loopbaan zelf in handen te krijgen. Daarbij maak ik ook gebruik van gevalideerde persoonlijkheids- en capaciteitentesten.’

  ‘Kies voor jezelf en neem de eerste stap om die verandering waar jij zo naar verlangt, daadwerkelijk waar te gaan maken. Die eerste stap is, maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met mij.’

  Mijn aanpak levert jou op, dat je:
  – talenten zichtbaar worden
  – helder kunt maken wie je bent en wat je te bieden hebt
  – werkt aan een plan om het door jouw gewenste werk te vinden of te creëren
  – met zelfvertrouwen en overtuiging je kunt presenteren
  – je weet welk werk je leuk vindt en waarin je tot je  recht komt
  – een verrijkend proces doorloopt waarmee jij je zelfvertrouwen en zelfkennis vergroot

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply